Algemeen

'Gladiator'-acteur Mike Mitchell overleden

De acteur is 65 jaar geworden.

door Bram de Groot om 15:14 in Algemeen
Acteur Mike Mitchell is overleden na een hartaanval die hij had in Turkije. De acteur is bekend van onder meer zijn rollen in de blockbusters Gladiator en Braveheart. Mitchell werd 65 jaar.

Het nieuws werd bekend via de Amerikaanse site TMZ. "Het was heel moeilijk te geloven... De plotselinge dood van een internationale acteur die we hebben begeleid, een eerlijk persoon, een echte acteur, een echte vriend, mijn beste vriend, heeft ons diep bedroefd," zei de manager van Mitchell in een verklaring verkregen door TMZ.

"Ik ben altijd vereerd geweest om je manager te zijn. Ik wens je vrouw, lieve Denise Mitchell, en je kinderen sterkte. Je te leren kennen en je vriendschap te hebben is van onschatbare waarde. Rust zacht. RIP," aldus het management.

Bekend uit blockbusters
Mitchell was in zijn begin jaren een bodybuilder en werd onder meer Mr. Universe en won vijf keer de titel Mr. World. In 2010 werd hij uitgeroepen tot World Fitness Federation's Living Legend Award.

In Braveheart was hij figurant en verrichtte hij stunts. In films als Gladiator, de Bond-film Skyfall en een reeks kleinere films had hij bijrollen. De acteur had nog heel wat plannen, gezien de waslijst met projecten op de IMDb.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Bram de Groot "In films als Gladiator, de Bond-film Skyfall [...] had hij bijrollen."

En bij geen van beide staat hij op de aftiteling. Een veredelde figurant dus.

NieuwsFilm

meest populair