John Carpenter wil 'Escape from New York' terugbrengen met twee vervolgfilms

John Carpenter wil 'Escape from New York' terugbrengen met twee vervolgfilms

Meer films rond Escape from New York? Kom maar door!

Filmmaker John Carpenter heeft nieuwe verhalen bedacht voor Kurt Russell's Escape from New York-personage Snake Plissken. Carpenter wist in 2018 al succes te boeken met reboot Halloween en wil zoiets misschien wel nog eens doen.

Escape from New York werd door Carpenter geschreven in 1976, vlak nadat hij enorm verbaasd was door het Watergate-schandaal. "Niemand wilde de film hebben. Het was te gewelddadig, te eng, te gek", aldus Carpenter.

Een vervolg?
Carpenter wist de film uiteindelijk in 1981 uit te brengen, waar het een succes bleek te zijn, zowel aan de box office als bij critici. In 1996 maakten Carpenter en Russell een vervolg: Escape From L.A., dat geen groot succes bleek te zijn.

Dat weerhoudt Carpenter er niet van om toch weer aan de slag te gaan met de franchise. Niet gek ook, als hij weer een frisse filmmaker vindt voor de productie en net zo'n succes boekt als bij Halloween.

"Het is een personage waar Kurt echt enorm gek op is," begon Carpenter een recent interview. "Hij overtuigde mij ervan het vervolg te maken. Er is waarschijnlijk een derde en misschien zelfs wel een vierde verhaal over Snake. Ik weet niet of we het ooit kunnen maken, maar hij verdient het."

NieuwsFilm

meest populair