Waarom 'Superman' met Michael B. Jordan geen bioscoopfilm wordt

Waarom 'Superman' met Michael B. Jordan geen bioscoopfilm wordt

De acteur wordt de eerste zwarte Superman... op HBO Max.

Over een tijdje moet er een nieuwe grote Superman-film verschijnen in de wereldwijde bioscopen. Deze wordt mede gemaakt door J.J. Abrams (Star Trek, Star Wars) en mogelijk zien we in die film Henry Cavill weer als Kal-El a.k.a. de Man van Staal.

Sinds verleden week weten we dat er nog een Superman-project in de maak is en deze ligt in handen van Michael B. Jordan (Creed, Black Panther) die de DC-superheld waarschijnlijk ook gaat spelen. Dit wordt echter de Superman van Val-Zod.

Warner Bros. wilde Michael B. Jordans Superman niet
Via Heat Vision wordt nu duidelijk hoe het tweede Superman-project tot stand is gekomen. Jordan wilde dolgraag een Zwarte Superman tot leven wekken via zijn productiemaatschappij Outlier Society. Die film kwam er niet omdat volgens Heat Vision Warner Bros. niet teveel macht wilde geven aan acteurs die zich steeds vaker voordoen als producenten.

Warner Bros. gaf het project uiteindelijk aan J.J. Abrams. Daarna stapte HBO Max in om gezamenlijk te kijken hoe het project vorm kon krijgen voor de streamingdienst. Het gevolg is dus dat we zowel op het witte doek als op het kleine scherm een Superman krijgen te zien. Dit naast de lopende serie Superman and Lois van The CW.

HBO Max liet onlangs weten in 2022 maar liefst tien exclusieve films op te leveren. De vraag is nog of de Superman-film (of serie/filmreeks) daaronder valt.

NieuwsFilm

meest populair