Algemeen

Warner Bros. komt in 2022 met 10 films voor HBO Max

De gelijktijdige release van films in de bios én op HBO Max is geen tijdelijke trend...

door Zilko Tarici om 10:56 in Algemeen
WarnerMedia CEO Jason Kilar heeft bevestigd dat Warner Bros. Pictures voor volgend jaar tien films zal produceren die exclusief naar HBO Max komen. Dit om het aantal abonnees van de service verder te verhogen.

Tijdens een gesprek met financiële analysten heeft de studio laten weten dat ze nog steeds blockbusters in de bioscopen willen uitbrengen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat sommige films, zoals het succesvolle Godzilla vs. Kong, bij uitstek bedoeld zijn voor de bioscoop.

Dat gezegd hebbende, wordt de steeds kortere periode tussen bios- en thuisreleases langzaam het nieuwe normaal. Andy Forssell, het hoofd van WarnerMedia Direct-to-Consumer, gaf aan dat er in 2022 verder wordt geëxperimenteerd met deze periodes.

Forssell liet tevens weten dat HBO Max veel van zijn succes te danken heeft aan de Warner Bros.-films die op dezelfde dag van bioscooprelease te streamen waren via HBO Max én dat veel mensen door deze exclusieve content blijven plakken.

Groeiend succes
Tot de grote successen van dit jaar horen de films Mortal Kombat, Zack Snyder's Justice League, Those Who Wish Me Dead en The Conjuring: The Devil Made Me Do It. De series Mare of Easttown en Hacks zijn echter ook megapopulair.

HBO beweert nu zo'n 67,5 miljoen leden te hebben voor HBO en HBO Max, waarvan 47 miljoen Amerikanen zijn. Eind dit jaar verwacht de service tussen de 70 en 73 miljoen leden te hebben. Ter vergelijking heeft Netflix nu 209 miljoen leden, waarvan 66 miljoen Amerikaans zijn.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair