Zack Snyder had dit immense succes van 'Army of the Dead' niet zien aankomen

Zack Snyder had dit immense succes van 'Army of the Dead' niet zien aankomen

De nieuwe Netflix-film scoorde bijzonder goed.

Regisseur Zack Snyder had totaal niet verwacht dat Netflix-film Army of the Dead een grote hit zou zijn. De regisseur werkte samen met Netflix aan de film, die in mei op de streamingdienst debuteerde. Het werd al snel een van de best bekeken films van de streamingdienst ooit.

In de film volgen we Dave Bautista die een huurling speelt. Hij krijgt de taak om in de quarantainezone van Las Vegas te trekken, die helemaal overspoeld is door zombies. Daar moet hij samen met zijn crew het onmogelijk zien uit te voeren: 200 miljoen dollar uit de kluis halen.

Groter universum
Army of the Dead breidde zijn intrigerende uitgangspunt al snel uit, met concepten als ondode dieren, alpha zombies en zelfs robot zombies. En Snyder tekende een tweejarige deal bij Netflix om meer van dit soort projecten te ontwikkelen. Een animatieserie, prequel en sequel behoren al tot de plannen.

Desondanks had Snyder niet verwacht dat de film zo'n groot succes zou zijn:

"Eerlijk gezegd niet. We hadden het met Netflix over het succes tot nu toe. En we moesten er allemaal heerlijk om lachen. Eerlijk gezegd dacht ik: 'dit wordt een leuke genrefilm' en ik had het gevoel dat we het goed konden doen en mensen ervan zouden genieten en dat 'ie groot zou worden op de dienst. Maar wat het geworden is, is voor ons echt opwindend omdat we heel erg van deze wereld houden en het heerlijk is om 'm te zien groeien."

NieuwsFilm

meest populair