Het verrassende personage dat Tom Hanks fysiek pijn deed om te spelen

Het verrassende personage dat Tom Hanks fysiek pijn deed om te spelen

Woody in Toy Story. Wie had dat verwacht.

Acteur Tom Hanks is geen vreemde als het aankomt op zwaar werk. In een interview vertelde hij al eens dat hij zijn diagnose van type 2 diabetes, deels te danken heeft aan 't feit dat hij voor filmrollen regelmatig van gewicht moest wisselen.

Maar ook op andere manieren moest hij wel eens lijden. De acteur vertelde tijdens een nieuw interview dat hij het bijzonder zwaar had met het spelen van het personage Woody in Toy Story. Sterker nog: Dat was voor hem de zwaarste rol die hij speelde.

Zware rol
"Nou, ik heb nog nooit in een opnamestudio gestaan voor Woody, zonder te wensen dat het al voorbij kon zijn. Omdat hij zo... gespannen is. Hij is een gespannen persoon. Alles wat hij doormaakt, is de crisis van het moment," begon Hanks.

"En om te staan, en niet te kunnen bewegen want je staat voor een microfoon, en dat toch te moeten belichamen. Nou ja, ik raak nu alweer gespannen door eraan te denken. Ik heb wel eens na een vier, vijf en soms zes uur durende opnamesessie naar huis gereden met een enorm pijnlijk middenrif."

Hanks heeft 't nogal vaak moeten doorstaan, want hij sprak de stem voor vier films, drie shorts, twee televisiespecials en een korte cameo in.

NieuwsFilm

meest populair