Heeft Steve Rogers wel degelijk de tijdlijn verpest in 'Avengers: Endgame'?

Heeft Steve Rogers wel degelijk de tijdlijn verpest in 'Avengers: Endgame'?

Het is maar net hoe je ernaar kijkt, maar handig was z'n actie niet.

De serie Loki dook diep in de tijdreis-regels van het Marvel Cinematic Universe. We leerden dat er een organisatie was die alle afwijkingen van de tijdlijn uitwist, met grote gevolgen voor de hoofdpersoon.

Maar het tijdreizen was niet echt helemaal nieuw voor het universum. De film Avengers: Endgame gaf tijdreizen immers een vrij centrale plek. Aan het einde van de film besloot Steve Rogers zelfs om in het verleden te blijven en zijn leven met Peggy Carter te leven.

Een Nexus-event
Dat Rogers hiervoor koos, maakt het eigenlijk een Nexus-event; althans - als je de regels van Loki volgt. Hoe kijkt regisseur Kate Herron hier eigenlijk naar?

"Dus! Ik heb hier flink over zitten denken (lacht). Mensen gaan geïrriteerd raken omdat ik geen definitief antwoord heb, maar ik kan dan ook alleen als fan reageren, nietwaar? Mijn theorie is: het komt erop neer of je optimist of pessimist bent."

"Als je een optimist bent, zou het okay zijn voor hen om zo te leven en was de vertakking van de tijdlijn niet zo erg dat deze uitgewist moest worden. Daarom konden ze samenblijven. Misschien dat de romanticus kan zeggen dat dit op de een of andere manier mogelijk is. Maar de pessimist zal denken: 'Ze zijn uitgewist' [lacht]."

Tegelijk denkt Herron dat, als je de logica van de Time Variance Authority volgt, ze waarschijnlijk uitgewist zouden moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair