Featured

De recensies van 'Jungle Cruise', de nieuwe film van Dwayne Johnson zijn binnen: top of flop?

Is de film de moeite van het kijken waard?

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Na de eerste reacties op sociale media, hebben we nu traditiegetrouw de eerste recensies voor Jungle Cruise. De film is een heus vehikel voor acteur Dwayne Johnson en actrice Emily Blunt.

De film is gebaseerd op de attractie uit Disneyland met dezelfde naam. Centraal staat kapitein Frank "Skipper' Wolff, de man met een rivierboot die door de Britse wetenschapper Dr. Lily Houghton wordt ingehuurd om haar en haar broer op een reis in de jungle te leiden. Samen moeten ze proberen sneller bij de mythische Tree of Life te komen, met een Duitse expeditie die er ook naar op weg is.

De recensies
Na een ontwikkelhel die bijna twintig jaar duurde, is de film er dan eindelijk. Maar is 'ie ook de moeite van het kijken waard?

CNN: "Jungle Cruise levert zo goed als het kan, en is een lichtvaardig avontuur dat sterk doet denken aan The Mummy en heel wat Disney-producties."

Roger Ebert: "In het pantheon van Disney-films gebaseerd op Disney-attracties, is Jungle Cruise behoorlijk goed - vele malen beter dan Haunted Mansion, maar niet zo bevredigend als het originele Pirates of the Caribbean."

Empire: "Krediet gaat alleen naar zijn twee sterren, die het kijkbaar maken. Want de film is een afgeleide, dat niet waardig is voor hun charisma. Kijk The Mummy maar gewoon opnieuw."

Washington Post: "Net als de attractie zelf, vereist het niet meer mentale aandacht dan je bij een gemiddelde attractie zou doen (behalve de achtbaan, die ook daadwerkelijk zorgt voor een hogere hartslag)."

Games Radar: "Jaume Collet-Serra's Amazone-avontuur doet zijn absolute best om te entertainen. Maar bereikt een punt waar het uitputtend wordt."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Goh verassend!
Klinkt als de uitgekauwde Disney formule.

Master Of Films

Avatar

dat sterk doet denken aan The Mummy
Toch niet die van 2017 hoop ik.

Artificialis

Avatar

Het zal wel aan mij liggen, maar een film met Dwayne Johnson heb ik bij voorbaat al geen zin in. Waarom deze man telkens wordt gevraagd om de hoofdrol te spelen ontgaat mij volledig. Ik kan geen titel met 'The Rock' opnoemen die ik de moeite waard vond. Het is allemaal tweederangs kwaliteit.

007

Avatar

Artificialis ben het geheel met jou eens tis een waardeloze acteur die het van zijn spieren moet hebben.

Rutherford

Avatar

Vin Diesel vindt The Rock ook waardeloos, dus wie zijn wij om dat niet te beamen.

Draven

Avatar

Toch heeft Dwayne een enorme fanbase die naar zijn films blijft gaan. Ze halen hem steeds terug omdat hij geld oplevert.

Dwarreldoerak

Avatar

Ik vindt al zijn films goed die die speelt goeie acteur is hij ik vindt hem top

Master Of Films

Avatar

Draven "Ze halen hem steeds terug omdat hij geld oplevert."

Nee, dat is helemaal waar.
Niet elke film van hem was een hit.
De reden waarom hij steeds terug komt, is omdat hij zelf een (executive) producer is.
Hij heeft samen met zijn vrouw Dany Garcia een productiebedrijf Seven Bucks Productions.
Dany Garcia is tevens zijn agent (via The Garcia Companies & TGC Management) en zij is ook de agent van Henry Cavill.
Kortom Candy Ass doet achter de schermen goede zaken in Hollywood, waardoor hij als acteur aan de slag kan gaan.

MARQ242

Avatar

@007 dat zeiden ze in de 80s ook over Arnie lol. Persoonlijk kijk ik graag naar de Rock, het is geen character acteur, maar hij acteert prettig en komt sympathiek over. Zelf heb ik wel weer eens zin in zo'n popcorn avontuur. het is geen hoogwaardige cinema en met die instelling zal het gewoon goed vermaak zijn denk ik.

Civilian Supreme

Avatar

Ik zou hier van mijn leven nooit naartoe gaan ware het niet dat ik weinig keus heb.
Ik heb vakantie, het weer is ruk, de keuze bios is dan gauw gemaakt. Ik heb 2 kinderen van 11 en 13 en heb geen zin om de zoveelste tekenfilm te kijken. Dan blijven eigenlijk dit soort films over. Niet te eng, niet te grof, wat humor, avontuur. Ideaal voor die leeftijd.
Ik moet zeggen dat het best een vermakelijke film is maar ik had nog steeds het idee dat ik naar 90% greenscreen zat te kijken.

Het is nu echt tijd voor het echte werk, Suicide Squad, Dune, Ghostbusters, Top Gun....

Vincent56

Avatar

Disney is een "money making machine" geworden,poept de ene na de andere middelmatige productie uit,je proeft de commercie..in tegenstelling tot de liefde voor het vak wat het vroeger uitstraalde.

Han Trio

Avatar

Hap snap filmpje met ééndimensionale karakters. Niet grappig, niet spannend en CGI op matig niveau. Jumanji 1 en 2 zijn zo ontzettend veel beter om maar iets vergelijkbaars te noemen.

NieuwsFilm

meest populair