De recensies van 'Jungle Cruise', de nieuwe film van Dwayne Johnson zijn binnen: top of flop?

Is de film de moeite van het kijken waard?

Na de eerste reacties op sociale media, hebben we nu traditiegetrouw de eerste recensies voor Jungle Cruise. De film is een heus vehikel voor acteur Dwayne Johnson en actrice Emily Blunt.

De film is gebaseerd op de attractie uit Disneyland met dezelfde naam. Centraal staat kapitein Frank "Skipper' Wolff, de man met een rivierboot die door de Britse wetenschapper Dr. Lily Houghton wordt ingehuurd om haar en haar broer op een reis in de jungle te leiden. Samen moeten ze proberen sneller bij de mythische Tree of Life te komen, met een Duitse expeditie die er ook naar op weg is.

De recensies
Na een ontwikkelhel die bijna twintig jaar duurde, is de film er dan eindelijk. Maar is 'ie ook de moeite van het kijken waard?

CNN: "Jungle Cruise levert zo goed als het kan, en is een lichtvaardig avontuur dat sterk doet denken aan The Mummy en heel wat Disney-producties."

Roger Ebert: "In het pantheon van Disney-films gebaseerd op Disney-attracties, is Jungle Cruise behoorlijk goed - vele malen beter dan Haunted Mansion, maar niet zo bevredigend als het originele Pirates of the Caribbean."

Empire: "Krediet gaat alleen naar zijn twee sterren, die het kijkbaar maken. Want de film is een afgeleide, dat niet waardig is voor hun charisma. Kijk The Mummy maar gewoon opnieuw."

Washington Post: "Net als de attractie zelf, vereist het niet meer mentale aandacht dan je bij een gemiddelde attractie zou doen (behalve de achtbaan, die ook daadwerkelijk zorgt voor een hogere hartslag)."

Games Radar: "Jaume Collet-Serra's Amazone-avontuur doet zijn absolute best om te entertainen. Maar bereikt een punt waar het uitputtend wordt."

NieuwsFilm

meest populair