MGM lijkt nieuwe film van Johnny Depp te willen begraven

Regisseur Andrew Levitas is niet blij met de studio.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat Johnny Depp niet terugkeert voor Fantastic Beasts 3 door zijn lopende issues met zijn ex Amber Heard. Ook lijkt de acteur niet meer welkom bij andere studio's en nu lijkt een van zijn reeds opgenomen films in een verdomhoekje te eindigen.

Depp nam in 2019 de film Minamata op met regisseur Andrew Levitas (Lullaby), maar deze is nog altijd niet verschenen voor het publiek, terwijl het drama op 21 februari 2020 in première ging tijdens het Internationaal filmfestival van Berlijn.

Regisseur: MGM begraaft Minamata
De regisseur heeft nu middels een brief een klacht ingediend bij MGM en de brief is in handen gekomen van Deadline. In het schrijven valt te lezen dat Levitas van aankoopbaas Sam Wollman heeft vernomen dat de film niet meer gepromoot wordt door MGM en dat "MGM heeft besloten 'de film te begraven' (woorden van Sam Wollman)."

De complete brief is te lezen op Deadline. MGM heeft al gereageerd op verzoek van Deadline. "De film is aangekocht voor release via American International Pictures (AIP), een divisie van MGM. Minamata blijft een van de toekomstige AIP-releases en op dit moment is de Amerikaanse releasedatum van de film TBA," aldus een woordvoerder.

Minamata: waargebeurd
New York, 1971. Na zijn gevierde dagen als een van de meest gerespecteerde fotojournalisten van de Tweede Wereldoorlog, is W. Eugene Smith (Depp) een kluizenaar geworden, afgezonderd van de samenleving en zijn carrière. Maar een geheime commissie van LIFE Magazine-redacteur Robert Hayes (Bill Nighy) stuurt hem naar de Japanse kuststad Minamata, die is geteisterd door kwikvergiftiging. DIt is het resultaat van decennialange grove industriële nalatigheid door de Chisso Corporation.



NieuwsFilm

meest populair