Nieuwe 'Predator'-film krijgt rare titel en wordt vergeleken met 'The Revenant'

Dit wordt een Predator-film zoals je 'm nog nooit hebt gezien!

Nu Jungle Cruise deze week uitkomt, staan John Davis en John Fox, producenten van de film, de pers te woord en werden ze ook gevraagd naar de nieuwe Predator-film die officieel de titel Skull draagt.

Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) regisseert de film, die laat zien hoe het de eerste Predator die naar onze planeet kwam verging. In de film, waarvan de opnames bijna zijn afgerond, is het hoofdpersonage een vrouwelijke Comanche, die door de Indiaans-Amerikaanse actrice Amber Midthunder wordt gespeeld. Het script werd geschreven door Patrick Aison.

Volgens Davis zal de film alle onzin wegstrippen en daarmee vergelijkbaar worden met de eerste Predator: een survival-thriller waarin twee personages elkaar te slim af moeten zijn in de wildernis. Aldus Davis:

"We gaan terug naar wat werkte in de eerste Predator. De vindingrijkheid van een mens die niet weet van opgeven, die observeert en interpreteert en daarmee een veel sterker wezen moet zien te verslaan. De film lijkt meer op The Revenant dan elke andere Predator-film. Je weet gelijk wat ik bedoel als je de film zien. We zijn nog in de vroege fase van productie."

Davis wilde niet zeggen in welke periode de film zich precies afspeelt, maar hij onthulde wel dat dit idee al jaren de rondte gaat in Hollywood en in het geheim werd ontwikkeld. Ook heeft hij niets dan goede woorden voor regisseur Trachtenberg:

"Als ik de dagelijkse opnames bekijk, zie ik hoe hij een volledig eigen visie heeft. Hij heeft zijn eigen visuele taal die vernieuwend, cool en interessant is."

Tot slot beloofde Davis dat Skull zich op zijn minst zal kunnen meten met de eerste film, maar dat hij beseft dat de lat hoog ligt:

"Ik denk dat het de tweede beste of zelfs de beste film in de franchise wordt. Of even goed als de eerste film. De eerste Predator was een fantastische, interessante film waarvan ik weet waarom hij werkte. Maar we zijn nooit meer teruggegaan naar dat eerste idee. Ik denk dat dit een goede match is met het eerste deel. Hij wordt net zo goed."

NieuwsFilm

meest populair