Algemeen

Nieuwe 'Predator'-film krijgt rare titel en wordt vergeleken met 'The Revenant'

Dit wordt een Predator-film zoals je 'm nog nooit hebt gezien!

door Zilko Tarici om 16:01 in Algemeen
Nu Jungle Cruise deze week uitkomt, staan John Davis en John Fox, producenten van de film, de pers te woord en werden ze ook gevraagd naar de nieuwe Predator-film die officieel de titel Skull draagt.

Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) regisseert de film, die laat zien hoe het de eerste Predator die naar onze planeet kwam verging. In de film, waarvan de opnames bijna zijn afgerond, is het hoofdpersonage een vrouwelijke Comanche, die door de Indiaans-Amerikaanse actrice Amber Midthunder wordt gespeeld. Het script werd geschreven door Patrick Aison.

Volgens Davis zal de film alle onzin wegstrippen en daarmee vergelijkbaar worden met de eerste Predator: een survival-thriller waarin twee personages elkaar te slim af moeten zijn in de wildernis. Aldus Davis:

"We gaan terug naar wat werkte in de eerste Predator. De vindingrijkheid van een mens die niet weet van opgeven, die observeert en interpreteert en daarmee een veel sterker wezen moet zien te verslaan. De film lijkt meer op The Revenant dan elke andere Predator-film. Je weet gelijk wat ik bedoel als je de film zien. We zijn nog in de vroege fase van productie."

Davis wilde niet zeggen in welke periode de film zich precies afspeelt, maar hij onthulde wel dat dit idee al jaren de rondte gaat in Hollywood en in het geheim werd ontwikkeld. Ook heeft hij niets dan goede woorden voor regisseur Trachtenberg:

"Als ik de dagelijkse opnames bekijk, zie ik hoe hij een volledig eigen visie heeft. Hij heeft zijn eigen visuele taal die vernieuwend, cool en interessant is."

Tot slot beloofde Davis dat Skull zich op zijn minst zal kunnen meten met de eerste film, maar dat hij beseft dat de lat hoog ligt:

"Ik denk dat het de tweede beste of zelfs de beste film in de franchise wordt. Of even goed als de eerste film. De eerste Predator was een fantastische, interessante film waarvan ik weet waarom hij werkte. Maar we zijn nooit meer teruggegaan naar dat eerste idee. Ik denk dat dit een goede match is met het eerste deel. Hij wordt net zo goed."

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Ik ben al blij als hij net zo goed wordt als Predators. Die vond ik gewoon goed.
Graag zou ook ik een film zien op de thuisplaneet van de Predators, maar ik ben al blij als er geen Mega Predators en Predator honden in voorkomen. Het wezen is cool genoeg.

- Predator: 9
- Predator 2: 7,5
- Predators: 7
- The Predator: 2 (boutfilm)

Master Of Films

Avatar

Tot slot beloofde Davis dat Skull zich op zijn minst zal kunnen meten met de eerste film, maar dat hij beseft dat de lat hoog ligt:
Eens even vergelijken. Deel 1 had Ahnuld + nog een hoopje lopende testosteron + stoere 80's chick. Wat gaat Skull: A Predator movie ons bieden....hoofdpersonage is een vrouwelijke Comanche.
Hmmm...en dan beweren dat Skull: A Predator movie zich kan meten met het 1e deel. Good luck with that. Smiley face

Ik denk dat het de tweede beste of zelfs de beste film in de franchise wordt. Of even goed als de eerste film
Jaja...wij van WC eend praatjes.

Artificialis

Avatar

We gaan terug naar wat werkte in de eerste Predator. De vindingrijkheid van een mens die niet weet van opgeven, die observeert en interpreteert en daarmee een veel sterker wezen moet zien te verslaan.

Het is dit gebrek aan ambitie, inspiratie en vernieuwing dat de afgelopen jaren tot teleurstellende Star Wars films heeft geleid. Predator (1987) was op elk denkbaar vlak een overrated film, maar het 'ding' dat achter hen aan zat was iets speciaals. Was het een dier? Was het een monster? Was het een buitenaards wezen? Die onzekerheid, dat verrassingseffect, dat krijg je nooit meer terug. Dat is iets wat James Cameron begreep toen hij Aliens maakte. Hij keek niet terug naar wat werkte in Alien, maar deed een stap vooruit door het grootser aan te pakken.

Goku32

Avatar

Alleen deel 1 was een geweldige film.

Deel 2 was al minder goed, maar nog steeds vermakelijk.

De rest zijn allemaal uit Melken van films

bioshock300

Avatar

Het zou wel eens intresant zijn de planeet van de predator te verkennen. Om te zien hoe ze onder elkaar leven hun technologie te verkennen

Lurking metafan

Avatar

Eens met Artificialis, ik dacht precies hetzelfde: makers van sequels houden teveel vast aan al de typische dingen die in de eerste film voorkwamen, alsof dat het enige is wat een vervolg succesvol kan maken en alsof dat de enige manier is waarop het filmpubliek een vervolg kan accepteren: door ze continu 100% precies hetzelfde te geven wat de eerste film had.

Het is zo inspiratieloos.
Aliens liet zien dat je best in hetzelfde universum als de eerste film een vervolg kan maken, zonder een slaafse herhaling van zetten te plegen en een kopie te maken, maar door voort te bouwen op de eerste film.

Tuurlijk, dat zal niet altijd een succes zijn.
Maar dat is beter dan constant maar hetzelfde voor te kauwen.

Sunspot

Avatar

Juist, gewoon weer echt Predator!

1 nog steeds beste, zat vol met karakters, maar dan ook coole, niet van die personages die grappig moeten zijn of zo.

2 was ook wel goed, Predators 2010 ook wel, maar Brody was een miscast, kon hem niet echt serieus nemen en naar het einde toe weer onzin helaas, sloeg nergens op dat gevecht met die Predator.

rest is niks.

Maar ik heb eigenlijk geen vertrouwen meer in Hollywood, dus ik ga mijn verwachtingen uberlaag houden, werkt het beste.

Sunspot

Avatar

@MOF

DAt ook inderdaad, lijkt alsof je niet meer echt man mag zijn tegenwoordig.

Denk dat de cast juist het succes was, dat met een cool wezen dat je niet veel zag, pas naar het einde toe. Maar predator was er heel de film lang, vandaar ook Predator.

Heb ook geen vertrouwen in deze aankomende film, zal wel WOKE zijn, de mannen mietjes en vrouw Comanche de zogenaamde badass.

WE gaan het zien, misschien werkt het wel op een natuurlijke manier, want dat is mogelijk, maar dat waren andere tijden, toen met karakters als Ripley, Sarah Connor bijv.

Bigds9fan

Avatar

The Revenant- ach laat maar.

Goku32

Avatar

Klopt sunspot is het geen homo lesbi of een neger, dan is het een kut film, dus echt Hollywood is naar de knoppe

Fluffer

Avatar

Zo goed als de eerste kan het nooit meer worden natuurlijk maar slechter dan The predator ook weer niet dus laat maar komen.

Pascal08

Avatar

Klinkt als een fan base Youtube filmpje waar niemand op zit te wachten.

4WholeFriedChickens

Avatar

Tsja....kan leuk worden, maar ik ben sceptisch.

Het heeft er alle signalen van hetzelfde te gaan doen als Black Widow. Schrijf een actie film voor een vent, maar laat een vrouw het spelen.
Zoals Sunspot al aankaarten, personages als Ripley en Sarah Connor zijn de schoolvoorbeelden van hoe het wel kan, en dat zonder de woke propaganda...
Een Predator film zie ik het liefst met een flinke lading testosteron, zoals deel 1 en Predators.
Maargoed, we zullen zien of ze het patroon van halfbakken sequels van de laatste jaren kunnen doorbreken.

NieuwsFilm

meest populair