Algemeen

Bruut: 'Lord of the Rings' moest eigenlijk een Hobbit dood laten gaan

Dat stond niet in de boeken van J.R.R. Tolkien.

door Jim Pedd om 12:53 in Algemeen
Peter Jackson, regisseur van de Lord of the Rings-trilogie, werd door de producenten onder druk gezet om een van de Hobbits te doden. Dat terwijl alle vier de Hobbits de boeken waar de filmtrilogie op gebaseerd is, overleefden.

Dat vertelt een van de acteurs van de trilogie, Dominic Monaghan. Hij was te zien als Meriadoc 'Merry' Brandybuck en een van de vier Hobbits. ZIjn personage was goed bevriend met Peregrin 'Pippin' Took, gespeeld door Billy Boyd.

Een dode Hobbit
De twee acteurs maken The Friendship Onion, een podcast waarin ze onder meer kijken naar nieuws in de popcultuur en soms ook verhalen delen over hun tijd met de LOTR-trilogie.

Bijna twee decennia na de release van de films, vertellen de acteurs dat een van de Hobbits dood had moeten gaan als de producenten hun zin hadden gekregen.

"Het is maar goed dat 't niet gebeurd is, want dan was ik het geweest," aldus Monaghan. "Dat zou absoluut het geval zijn geweest. Je zou Frodo en Sam niet kunnen doden en dan bleven alleen Merry en Pippin over. Pippin zouden ze niet doden, omdat hij een sterk verhaal met Gandalf heeft. Dus dan zouden ze bij mij uitgekomen zijn. Maar ik denk dat Pete altijd heel terecht zei: 'Dit is een bijzonder geschreven werk en we moeten de tekst nauw volgen', en daar bleef hij bij. Dus ik ben dankbaar dat 't nooit zover kwam."

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Skihvo

Avatar

Enige moment dat ik kan bedenken is dat hij zou dood gaan bij het neersteken van de Witch-king

NieuwsFilm

meest populair