Disney cancelt 'Die Hard'-prequel 'McClane' definitief

De franchise krijgt mogelijk een reboot.

Disney heeft definitief besloten geen groen licht te geven aan de Die Hard-prequelfilm McClane. Dat heeft producent Lorenzo di Bonaventura laten weten aan de site Polygon.

Het project werd alweer zes jaar geleden door Fox aangekondigd. In de tussentijd is die studio echter overgenomen door Disney, waarbij een hoop projecten die in ontwikkelingen waren, zijn geschrapt. McClane is nu dus officieel hetzelfde lot overkomen.

"De film gaat niet door", bevestigt Di Bonaventura, die ook vertelt dat de film zowel het leven van hoofdpersonage John McClane van voor de gebeurtenissen uit Die Hard (1988) als in het heden had moeten tonen.

Bruce Willis zou dan ook terugkeren voor wat het zesde deel in de reeks had moeten zijn. Voor de jongere versie van zijn personage waren de makers al volop op zoek naar een andere acteur.

Toekomst
Is het nu officieel einde oefening voor Die Hard? Di Bonaventura kan daar geen antwoord op geven. "Ik weet niet wat Disney verder van plan is met de franchise", aldus de producent.

Volgens de laatste geruchten heeft het huis van de muis plannen om de franchise volledig te rebooten. Achter de schermen zou worden gewerkt aan een serie voor streamingdienst Hulu.

NieuwsFilm

meest populair