Algemeen

Disney cancelt 'Die Hard'-prequel 'McClane' definitief

De franchise krijgt mogelijk een reboot.

door Jeffrey Kouters om 13:48 in Algemeen
Disney heeft definitief besloten geen groen licht te geven aan de Die Hard-prequelfilm McClane. Dat heeft producent Lorenzo di Bonaventura laten weten aan de site Polygon.

Het project werd alweer zes jaar geleden door Fox aangekondigd. In de tussentijd is die studio echter overgenomen door Disney, waarbij een hoop projecten die in ontwikkelingen waren, zijn geschrapt. McClane is nu dus officieel hetzelfde lot overkomen.

"De film gaat niet door", bevestigt Di Bonaventura, die ook vertelt dat de film zowel het leven van hoofdpersonage John McClane van voor de gebeurtenissen uit Die Hard (1988) als in het heden had moeten tonen.

Bruce Willis zou dan ook terugkeren voor wat het zesde deel in de reeks had moeten zijn. Voor de jongere versie van zijn personage waren de makers al volop op zoek naar een andere acteur.

Toekomst
Is het nu officieel einde oefening voor Die Hard? Di Bonaventura kan daar geen antwoord op geven. "Ik weet niet wat Disney verder van plan is met de franchise", aldus de producent.

Volgens de laatste geruchten heeft het huis van de muis plannen om de franchise volledig te rebooten. Achter de schermen zou worden gewerkt aan een serie voor streamingdienst Hulu.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fred jr

Avatar

Jammer, maar misschien wel beter zo.

RobzZ01

Avatar

Laat de franchise rusten. Bruce Willis ís de franchise en die is duidelijk te oud geworden.

McClane z’n verhaal is vertelt.

GreenHornet

Avatar

Maak Willis gewoon jonger

RogueWon

Avatar

Typische cancel culture bij Disney, daar kan ik echt niet tegen.

Artificialis

Avatar

Prequels, reboots.. Houdt het gewoon bij sequels of ga iets anders maken dat er op lijkt.

Civilian Supreme

Avatar

Was idd al een slecht idee vanaf het begin. Op de een of andere manier zou ik best nog graag een Die Hard zien maar dan wel met Mctiernan, een energieke Willis en met Samuel l Jackson.
Deel 5 en in mindere mate deel 4 hebben de franchise al wel redelijk om zeep geholpen dus hopen op betere kwaliteit is wss tevergeefs. Wat dat betreft is het misschien maar beter om helemaal te kappen, en idd Willis is Die Hard dus al helemaal geen reboot.

Had ik al gezegd dat ik een hekel heb aan prequels?

JaWBerrY

Avatar

De laatste goede Die Hard was With A Vengeance. Laat het maar lekker zo.

Chris23

Avatar

heel vreemd om in een realiteit te leven waar disney wat te zeggen heeft over predator, alien en die hard....en star wars.

Gigan72

Avatar

^
Met een beetje pech is straks het meeste van Disney.

Robbepost

Avatar

Een reboot met een donkere Jane McClane en dan PG13 lijkt me wel wat!

Master Of Films

Avatar

Robbepost "Een reboot met een donkere Jane McClane en dan PG13 lijkt me wel wat!"
Ze is toch niet hetreo, want dan haak ik af.

David Mills

Avatar

Gelukkig zetten dit project niet door. Het is prima zo. De laatste film was het aanzien niet waard. Ik vraag mij bovendien af wat interessant is aan de voorgeschiedenis van John McClane.

Master Of Films

Avatar

David Mills "Ik vraag mij bovendien af wat interessant is aan de voorgeschiedenis van John McClane."
Niks. Het voegt niks toe. Daarbij haalt zo'n prequel de hele 1e film onderuit. Zijn heldendaad en zijn moed komt tot stand in Die Hard. Juisy in die film wordt het gevestigd. Als hij een eerdere helden "ervaring" had gehad, dan was de eerste Die Hard toch heel anders geweest. Maar wat verwacht van iemand die de naam Lorenzo di Bonaventura. Een man die al een eerdere ervaring met een prequel dat de titel Snake Eyes: G.I. Joe Origins mag gaan dragen. Bonaventura is gewoon een zakenman met 0,0 creatieve denkvermogen.


Goku32

Avatar

Terecht waarom willen mensen die zien

Fluffer

Avatar

Goed zo , er zijn al genoeg overbodige prequels en sequels van films die al lang niet meer gewenst zijn.

Fan1984

Avatar

Alweer een plan om een goede filmreeks te verzieken met een serie inverplaats een film voor die VERSCHIKKELIJKE streamingdiensten!

NieuwsFilm

meest populair