Algemeen

J.K. Simmons mogelijk terug als Commissioner Gordon in 'Batgirl'

Hij speelde de rol eerder in 'Justice League' (en de Snyder-cut van diezelfde film).

door Jan-Peter Rook om 11:31 in Algemeen
J. K. Simmons keert mogelijk terug naar het DC Extended Universe als het bekende Batman-personage Commissioner Gordon. De Oscar-winnaar zou volgens de nieuwste berichten in onderhandeling zijn om de rol weer te gaan spelen in de nieuwe HBO Max-productie Batgirl.

Simmons speelde Batmans favoriete politiecommissaris James Gordon eerder in de superheldenfilm Justice League (2017) en was logischerwijs ook te zien in de dit jaar verschenen Zack Snyder-cut van diezelfde film.

Tot nu toe bekend
Er is nog niet heel veel bekend over de Batgirl-film, behalve dat de titelrol vertolkt zal worden door In the Heights-actrice Leslie Grace. Verder weten we dat Adil El Arbi en Bilall Fallah (Bad Boys for Life) zullen gaan regisseren en dat het script wordt geschreven door Christina Hodson (Birds of Prey, The Flash).

Simmons houdt er een diverse carrière op na. De acteur won in 2015 een Oscar voor zijn fantastische bijrol in de film Whiplash, maar is sinds kort ook te zien als de opgepompte vader van Chris Pratt in de actiefilm The Tomorrow War.

DC én Marvel
Daarnaast speelt Simmons ook een grote rol als het gaat om comicverfilmingen, want naast het DCEU was hij ook al meerdere keren te zien in de wereld van Marvel. Hij speelde in meerdere Spider-Man-films J. Jonah Jameson, de luide en knorrige hoofdredacteur van de Daily Bugle.

Batgirl zou ergens in 2022 op HBO Max moeten verschijnen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Dus toch...

Wss iemand bij Warner die in een dronken bui J.K. Simmons heeft gebeld en de rol beloofd had. Kan me niet voorstellen dat ze bewust een goede keuze hebben gemaakt bij het stuntelkantoor daar.

Chris23

Avatar

Geen commisionarette Gordon?

Bigds9fan

Avatar

J.K. Simmons speelt ook Omni-Man in Invincible.

Die toevallig heel erg op Jameson lijkt.

NieuwsFilm

meest populair