Disney noemt de aanklacht van Scarlett Johansson 'triest en verontrustend'

En het kostte de actrice naar verluidt 50 miljoen dollar.

Disney reageert verbolgen op de rechtszaak die Scarlett Johansson heeft aangespannen rond de release van Black Widow op Disney+.

Na een lange periode vol vertragingen, kwam Black Widow op 9 juli dan eindelijk uit. De film werd zowel in de bioscoop uitgebracht, als via VIP-toegang op Disney+. Dat leidde tot een premièreweek die heel prima was, maar daarna ook flinke terugval.

Een rechtszaak aangespannen
Gisteren bleek al dat Johansson besloten had om Disney aan te klagen. Volgens haar was de release van Black Widow op Disney+ een breuk van haar contract. Haar inkomen hing af van het succes van de film aan de box office. Dat het publiek de film voor een kleinere prijs thuis kon kijken, zou dus haar inkomen kleiner gemaakt hebben.

Nu reageert Disney op de zaak die Johansson heeft aangespannen. "Er zit geen verdienste aan deze aanklacht. Deze rechtszaak is behoorlijk triest en verontrustend in haar harteloze minachting voor de verschrikkelijke en langdurige wereldwijde effecten van de COVID-19 pandemie. Disney heeft volledig voldaan aan het contract van mevrouw Johansson en de release van de film op Disney+ met VIP-toegang heeft haar vermogen om extra gecompenseerd te worden bovenop de 20 miljoen dollar die ze tot nu toe heeft ontvangen aanzienlijk vergroot."

Volgens de Wall Street Journal zou de veranderde releasestrategie de actrice tegen de 50 miljoen dollar gekost hebben. Dat komt vooral omdat het oorspronkelijke contract naar verluidt een exclusieve bioscooprelease garandeerde en haar inkomen daar ook op gebaseerd was. Disney zou vervolgens niet thuisgegeven hebben over een nieuw contract.

NieuwsFilm

meest populair