M. Night Shyamalan ging voor 'Indiana Jones' met duister plot

M. Night Shyamalan ging voor 'Indiana Jones' met duister plot

Steven Spielberg en co. schoten het idee af.

Op dit moment wordt door regisseur James Mangold (Ford v. Ferrari, Logan) de film Indiana Jones 5 opgenomen en velen hopen dat de vierde terugkeer van Harrison Ford beter zal zijn dan de film uit 2008. Nu blijkt dat M. Night Shyamalan, van wie recent de horrorfilm Old verscheen, ideeën voor deel vier pitchte.

Shyamalan sprak in het verleden met Steven Spielberg en andere studiobazen over het schrijven van het script voor Indiana Jones 4. Volgens Shyamalan was alleen al de bijeenkomst een droom die uitkwam.

"Ik bedoel, het was fantastisch. Raiders of the Lost Ark is overduidelijk mijn favoriete film, en dus was de afspraak een droom, om na als kind de film in een bioscoop te hebben gezien en om later door die persoon te worden gevraagd om er in de toekomst een van te schrijven. Ik kon op dat moment flauwvallen. Het was geweldig," aldus Shyamalan.

Een duister idee voor Indy 4
"Ik heb mijn notitieboekjes nog. Die heb ik nog steeds met al mijn ideeën voor die film. Ik had al een opzet. Ik sprak met alle betrokkenen en het was zo pril in die tijd, die film. Niemand was nog bij elkaar genomen. Ze kaatsten bepaalde ideeën van mij af. Iedereen had verschillende ideeën over wat te doen," zei Shyamalan. "Ik had een meer duister plan.

De regisseur had ook al een idee voor een MacGuffin, een plotelement als de 'Ark of the Covenant' in Raiders of the Lost Ark. Deze wilde hij echter niet prijsgeven. Uiteindelijk maakte Spielberg Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull naar een script van George Lucas en Jeff Nathanson.



NieuwsFilm

meest populair