Gerard Butler spant rechtszaak aan over misgelopen royalty's 'Olympus Has Fallen'

Het hek lijkt van de dam?

Het lijkt erop dat het hek van de dam is. Nadat actrice Scarlett Johansson besloot om Disney aan te klagen over de royalty's die ze zou moeten krijgen voor Black Widow, heeft Gerard Butler iets soortgelijks gedaan.

Butler heeft samen met zijn team besloten om Nu Image, Millennium Media en Padre Nuestro Productions voor de rechter te slepen rond Olympus Has Fallen en de betaling van royalty's. De acteur stelt nog zo'n tien miljoen dollar te moeten krijgen van de producenten nadat de film 170 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office.

Ruzie over royalty's
In de aanklacht refereert het team van Butler naar de strijd die voortduurt russen de producenten van de film en de Director's Guild of America wat pensioenbetalingen betreft. Volgens hem hebben de producenten van de film een behoorlijk ingewikkeld web bedacht waardoor de netto-opbrengsten verborgen konden worden zodat Butler zo min mogelijk royalty's kon krijgen.

Het team van actrice Johansson stelde al in zijn aanklacht dat meer partijen in Hollywood rechtszaken zouden aanspannen. "Dit zal niet de laatste zaak zijn waarin Hollywoodtalent opstaat tegen Disney en duidelijk maakt dat, wat het bedrijf ook beweert, het een wettelijke taak heeft om zijn contractuele verplichtingen na te komen."

Nu besluit dus ook Gerald Butler z'n producenten aan te klagen. Is het hek van de dam?

NieuwsFilm

meest populair