Algemeen

Gerard Butler spant rechtszaak aan over misgelopen royalty's 'Olympus Has Fallen'

Het hek lijkt van de dam?

door Jim Pedd om 10:27 in Algemeen
Het lijkt erop dat het hek van de dam is. Nadat actrice Scarlett Johansson besloot om Disney aan te klagen over de royalty's die ze zou moeten krijgen voor Black Widow, heeft Gerard Butler iets soortgelijks gedaan.

Butler heeft samen met zijn team besloten om Nu Image, Millennium Media en Padre Nuestro Productions voor de rechter te slepen rond Olympus Has Fallen en de betaling van royalty's. De acteur stelt nog zo'n tien miljoen dollar te moeten krijgen van de producenten nadat de film 170 miljoen dollar opbracht aan de wereldwijde box office.

Ruzie over royalty's
In de aanklacht refereert het team van Butler naar de strijd die voortduurt russen de producenten van de film en de Director's Guild of America wat pensioenbetalingen betreft. Volgens hem hebben de producenten van de film een behoorlijk ingewikkeld web bedacht waardoor de netto-opbrengsten verborgen konden worden zodat Butler zo min mogelijk royalty's kon krijgen.

Het team van actrice Johansson stelde al in zijn aanklacht dat meer partijen in Hollywood rechtszaken zouden aanspannen. "Dit zal niet de laatste zaak zijn waarin Hollywoodtalent opstaat tegen Disney en duidelijk maakt dat, wat het bedrijf ook beweert, het een wettelijke taak heeft om zijn contractuele verplichtingen na te komen."

Nu besluit dus ook Gerald Butler z'n producenten aan te klagen. Is het hek van de dam?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pronk47

Avatar

who is next Gal Gadot ?.

centr1no

Avatar

Alsof Butler in een dag tijd al zijn loonstrookjes op een hoop heeft gegooid en naar zijn advocaat heeft gebracht? Die is hier al langer mee bezig dan de paar weken dat Black Widow uit is hoor.
Deze 2 zaken hebben, behalve het feit dat acteurs belazerd worden, helemaal niets met elkaar te maken.
Het is niet de eerste keer en zal zeker niet de laatste keer zijn dat er ophef gemaakt wordt over het al dan niet legaal wegsluizen van inkomsten in 'Hollywood accounting'.
De reden dat het niet veel vaker is gebeurd is simpelweg het principe 'don't bite the hand that feeds you'.

Draven

Avatar

Die maatschappijen hebben (zoals ook veel winkels) berekeningen die een bedrag net anders laten uitkomen. Kijk ook maar eens naar de BTW-weg van Media Markt. Deze is nooit 21% eraf.

EntertainmentWatcher

Avatar

Er zouden nog 2 Fallen films komen. Ik geloof niet dat die er nu nog gaan komen met Gerard Butler.

Zou jammer zijn, want ik vind het heerlijke films!

Guido96

Avatar

Beetje dubbel. Het is niet dat ze nog geld nodig hebben, ze zouden eerder wat in moeten leveren... Anderzijds wel goed dat die grote studio's af en toe een opschudder krijgen.

NumberOne

Avatar

Het is goed om contractuele afspraken af te dwingen, desnoods via een rechter. Maar ik kan mij voorstellen dat contracten al snel vloeibaar worden met zoveel partijen die er van willen mee-profiteren (producenten, guilds, investeerders etc.).

NieuwsFilm

meest populair