De verwarring rond het multiversum van Marvel Studios eindelijk uitgelegd door de schrijver van 'Loki'

De verwarring rond het multiversum van Marvel Studios eindelijk uitgelegd door de schrijver van 'Loki'

Michael Waldron vertelt hoe het precies zit.

De serie Loki van Disney+ en Marvel Studios heeft het Marvel-universum voor altijd veranderd. We krijgen namelijk het multiversum te zien. Schrijver Michael Waldron, die het schrijfteam mocht leiden en ook verantwoordelijk is voor het script van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, legt nu de verwarring rondom de serie uit.

In zes afleveringen leerden we heel wat over de Time Variance Authority en zagen we hoe een alternatieve versie van Loki in eerste instantie aan de slag ging voor die organisatie. Hij hielp hen een kwaadaardige variant van zichzelf op te sporen, maar dat bleek Sylvie te zijn. Samen kwamen ze er uiteindelijk achter dat de TVA in werkelijkheid geleid werd door één man: He Who Remains. Zodra Sylvie hem doodt, wordt het multiversum opengegooid.

Grote verwarring
Onder fans bleven heel wat vragen open staan over de werking van dat multiversum. Waldron probeerde daar wat van op te lossen.

Toen hem gevraagd werd of de TVA de Heilige Tijdlijn wilde beschermen, had hij een lange uitleg:

"Hoe ik dat het best kan uitleggen, is door onze aanpak van tijdreizen te bekijken. Onze filosofie was min of meer dat tijd altijd gebeurt. Dus er zijn oneindig veel mogelijkheden van tijd die allemaal tegelijk plaatsvinden. Dus jij en ik hebben dit gesprek nu. En er is nog een versie waarin wij dit gesprek tien seconden geleden hadden. En een versie waarin we dit tien seconden in de toekomst hebben," begon hij.

"Over het algemeen zijn die drie gevallen - je zou letterlijk kunnen zeggen dat het andere universa in heel andere tijdlijnen zijn - allemaal hetzelfde. Er zijn heel kleine fluctuaties in elke versie van de tijd. Dus vijf van de tien keer in ons gesprek, open ik met 'hallo' en vier van de tien keer zeg ik 'hoi, leuk om je te leren kennen' en één keer open ik met 'Hey man, fuck you. Ik wil dit interview niet doen'."

NieuwsFilm

meest populair