Nieuwe Star Wars-film 'Rogue Squadron' gebaseerd op games en stripboeken

Nieuwe Star Wars-film 'Rogue Squadron' gebaseerd op games en stripboeken

Patty Jenkins pakt het vele Star Wars-materiaal er bij.

De nodige Star Wars-fans schrokken mogelijk wel even toen duidelijk werd dat Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins van Walt Disney en Lucasfilm aan de slag mocht met de eerstvolgende Star Wars-film, die in 2023 moet verschijnen.

De film heet Rogue Squadron en die titel geeft uiteraard al heel wat weg over het plot. Jenkins sprak met AP Entertainment over de voortgang en de plannen.

Gebaseerd op boeken, games en comics
"Ik denk dat de Michael Stackpole-boeken, de videogames en alle Rogue Squadron-comics een enorme geschiedenis hebben en het is echt belangrijk om die te eren. Toch moet het naar een nieuw tijdperk worden gebracht. We moeten een nieuw verhaal vertellen en dus probeer ik het beste van alles te combineren en er een geweldige jagerpilotenfilm van te maken, die ik ook altijd al heb willen maken," meldt Jenkins.

"Er moet een grote hoeveelheid dingen worden samengebracht, maar het moet toch een eenvoudig verhaal worden. Je probeert het beste van jezelf naar boven te halen en dit te gebruiken om iets moois te maken dat eer betuigt aan alles wat in het verleden is gemaakt," geeft Jenkins toe.

"Het is natuurlijk een enorme druk. Wonder Woman had ook een enorme hoeveelheid druk. Het is daarom geen totaal nieuw gevoel voor mij. Maar tsja, zeker wel zenuwslopend."

Wonder Woman en Cleopatra
Jenkins werkt naast Rogue Squadron, dat in december 2023 moet verschijnen, ook nog aan Wonder Woman 3 en Cleopatra. Voor die films werkt ze opnieuw samen met actrice Gal Gadot.



NieuwsFilm

meest populair