'Cowboys and Aliens'-vervolg werd gecanceld en niet omdat de makers het vervolg niet wilden maken

Studiopolitiek was hier volledig schuldig aan.

Jim Pedd 2 augustus 2021 04:00 in Algemeen
Scott Mitchell Rosenberg stelt dat studiopolitiek ervoor heeft gezorgd dat er geen vervolg op Cowboys & Aliens is gekomen. Er zijn tien jaar verstreken sinds de release van de film in de zomer van 2011.

Ondanks de hooggespannen verwachtingen en betrokkenheid van sterren als Harrison Ford en Daniel Craig, bleek Cowboys & Aliens aan de box-office geen gigantisch succes. Toch bracht de film genoeg op voor een vervolg.

Helaas studiopolitiek
In een recent interview met Yahoo! Entertainment vertelde Mitchell, de bedenker van de gelijknamige strip, dat ruzie tussen de studio's voorkwam dat er een vervolg zou komen.

In 2006 produceerden de productiehuizen DreamWorks Pictures en Imagine Pictures de film, en verzorgde Universal Pictures de distributie. Maar DreamWorks was eigendom van Paramount, wat zorgde voor problemen tussen de verschillende studio's.

"Ze sloten een deal het gezamenlijk te doen, wat uiteindelijk voor problemen zorgde. Steven was nu bij Paramount, waar Universal niet blij mee was. En dus raakte DreamWorks in gevecht met Paramount. Er zijn geen goede of slechte partijen in dit geval, zo werkt de industrie gewoon," aldus Mitchell.

Als alles goed was verlopen, denkt hij dat de film het goed had kunnen doen. Maar: "Ze werkten gewoon niet samen en mensen wezen verschillende kant op. Dat had gevolgen, want ze konden niet uitvogelen hoe ze dit met alle studio's samen moesten doen. Het was gewoon te complex."

NieuwsFilm