Cowboys & Aliens (2011)

First contact. Last stand.

Daniel Craig overtuigt als revolverheld in deze geslaagde zomerblockbuster, waarin cowboys op de vuist gaan met buitenaards gespuis.
play

5,7 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Western
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

1875. New Mexico. Een vreemdeling genaamd Jake Lonergan, die zijn geheugen kwijt is, komt aan in het woestijndorpje Absolution. Al snel ontdekt hij dat hij er niet welkom is. Mensen handelen alleen als Kolonel Dolarhyde hen dat opdraagt, en het is juist Dolarhyde die niet gesteld is op de vreemdeling. Als aliens Absolution aanvallen blijkt echter dat de inwoners op niemand anders kunnen vertrouwen dan Lonergan, die zelf ook begint te ontdekken dat hij de sleutel vormt tegen de buitenaardse bedreiging. Oorspronkelijk zou de hoofdrol van Lonergan gespeeld worden door Robert Downey Jr., maar hij kon uiteindelijk toch niet meespelen omdat hij druk was met andere films. Daarom besloot men Daniel Craig aan te nemen voor de rol, die vervolgens Eva Green aanraadde voor de rol van zijn vrouwelijke tegenspeelster. Green besloot echter niet mee te doen, waarop Olivia Wilde gecast werd.

Regie
Jon Favreau
Cast
Daniel Craig, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Dano, Clancy Brown, Keith Carradine, Abigail Spencer, Adam Beach, Noah Ringer, Buck Taylor, Ana de la Reguera, Chris Browning, Brian Duffy, Matthew Taylor, Cooper Taylor.
Budget
$ 163.000.000
Opbrengst
$ 174.822.325
Release
29.07.2011
Release NL
25.08.2011
Release DVD
06.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Favreau | Cast: Daniel Craig (Jake Lonergan), Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde), Olivia Wilde (Ella Swenson), Sam Rockwell (Doc), Paul Dano (Percy Dolarhyde), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2011

Revolverhelden die de strijd aangaan met buitenaards gespuis. De premisse van Cowboys & Aliens klinkt te bezopen voor woorden, maar in Hollywood zijn ze wel te porren voor een dergelijke kruisbestuiving tussen western en sciencefiction. Niemand minder dan Steven Spielberg, die zich verbaasde over het feit dat de graphic novel van Scott Mitchell Rosenberg nog nooit was verfilmd, trad op als uitvoerend producent en spande Iron Man-regisseur Jon Favreau voor het regiekarretje. Aan hem de taak om de twee compleet tegengestelde genres succesvol te versmelten tot een nieuwe blockbuster.

Het is 1873. Midden in de woestijn ontwaakt Jake Lonergan, zonder besef van wie hij is of waar hij vandaan komt. Wanneer hij in het woestijnstadje Absolution aankomt, blijkt dat Jake een gezocht crimineel is. De plaatselijke veehandelaar Woodrow Dolarhyde, die de stad met harde hand regeert, ziet hem daarom het liefst zo snel mogelijk achter de tralies verdwijnen. Op het moment dat de strubbelingen tussen de beide mannen het kookpunt bereiken, gebeurt er iets wat niemand (behalve de kijker) had verwacht: het dorp wordt aangevallen door buitenaardse wezens. Aanvankelijk hebben de aliens vrij spel en zijn de cowboys niet opgewassen tegen de supersonische luchtschepen. Maar de hightech-armband die Jake als vuurwapen kan gebruiken, brengt daar verandering in. Woodrow en Jake moeten daarom noodgedwongen de koppen bij elkaar steken om de ontvoerde dorpelingen te bevrijden.

videotrailers & clips

alle artikelen (29)

Cowboys & Aliens Nieuwsberichten

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Cowboys & Aliens is naar mening een redelijk goede film die soms een beetje word verpest door de ali......"

jaime91

"...[quote=Banned]De combinatie werkt wel deglijk maar de actie scènes zijn schaars en eentonig. Iets me......"

JamesBond

"...Cowboys en Aliens..het blijft een aparte combi, maar het pakt absoluut goed uit! Het verhaal is a......"