Eindelijk: eerste foto 'The Lord of the Rings'-serie en datum bekend!

Eindelijk: eerste foto 'The Lord of the Rings'-serie en datum bekend!

Na de twee filmreeksen komt Amazon met een prequelserie.

Uiteraard is dit geen echt filmnieuws, maar de serie heeft wel een enorme link met misschien wel de grootste en geliefdste filmtrilogie die er is gemaakt: The Lord of the Rings uit 2001, 2002 en 2003 van Peter Jackson. Volgend jaar verschijnt op Amazon Prime Video één van de grootste series die er tot op heden gemaakt is.

Amazon Prime Video heeft nu onthuld dat de Lord of the Rings-serie op 2 september 2022 van start zal gaan. "On September 2, 2022, a new journey begins," valt er te lezen op de Twitter-pagina The Lord of the Rings on Prime, met daarbij een eerste foto.

Bekijk de afbeelding
$500 miljoen kostende serie
Met een productiebudget van 500 miljoen dollar kunnen we een serie verwachten van filmkwaliteit. De opnames voor The Lord of the Rings (vermoedelijk niet de definitieve titel) werden even geleden afgerond in Nieuw-Zeeland en nu zullen er onder meer heel wat visuele effecten toegevoegd moeten worden.

De afleveringen van de prijzige serie verschijnen wekelijks en het verhaal speelt zich af tijdens de 'Second Age'. Dat is duizenden jaren voor de gebeurtenissen in The Hobbit-filmreeks. Ook nu zullen de bewoners van de Midden-aarde zich moeten verenigen om te dealen met de terugkeer van het kwaad, beter bekend als Sauron.

Er zijn waarschijnlijk weinig directe links met de filmreeksen, al zullen we wel het personage Galadriel zien, gespeeld door Morfydd Clark. In films speelde Cate Blanchett de rol. Ook Elrond, in de films gespeeld door Hugo Weaving, zou zomaar op kunnen duiken. Kijk jij uit deze prequel?



NieuwsFilm

meest populair