Doctor Strange is straks mogelijk de allersterkste Avenger van allemaal

Daar lijkt Marvel Studios naar te hinten.

Wordt Stephen Strange straks de meest machtige Avengers van het Marvel-universum in de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness? Het lijkt er langzamerhand op dat dit wel een optie zou kunnen zijn.

Sinds de Avengers in 2012 bij elkaar kwamen, voeren Marvel-fans al verhitte discussies over wie nou de sterkste Avenger is. Kevin Feige noemde Scarlet Witch, en Captain Marvel lijkt ook wel kanshebber te zijn. Een andere goede kanshebber is Doctor Strange.

Extreem sterk
Strange is opvolger van de Ancient One. In de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness zou hij zomaar eens de echte opvolger van haar kunnen zijn. Er zijn namelijk nog verschillende manieren voor Strange om sterker te worden: zo worstelde hij in de comics met de Dood, werd hij ontsterfelijk, riep hij Vishanti op en haalt hij krachten uit de Dark Dimension.

Al die zaken kunnen Strange ver boven z'n mede-Avengers plaatsen als het op zijn krachten aankomt. Vorige maand hintte schrijver Michael Waldron er al naar dat het personage van Benedict Cumberbatch op het hoogtepunt van zijn krachten verkeert in het vervolg. Je kan erover debatteren of hij daarmee de sterkste Avenger van het MCU wordt, maar het is wel een mogelijkheid.

Hard nodig
Het MCU heeft dat ook hard nodig. Door de finale van het eerste seizoen van de serie Loki, krijgen onze helden te maken met een hele rits Kang the Conquerer-varianten. Het gaat om mogelijk een oneindig aantal schurken, met oneindig verschillende plannen.

Om maar het kleinste beetje kans te maken tegen die Kang-versies, moeten bepaalde helden waaronder Doctor Strange wel op het hoogtepunt van hun krachten verkeren. Tegelijk moet Marvel ervoor waken dat Strange niet net als Captain Marvel veel te sterk wordt. Die heldin was zo sterk, dat ze met een excuus weggestuurd moest worden. Ze moest zogenaamd andere universa en planeten beschermen en kon daarom niet constant op Aarde zijn. Wellicht dat Strange straks bij elke nieuwe schurk simpelweg druk is met het "redden van andere realiteiten"?

NieuwsFilm

meest populair