'Godzilla vs. Kong'-schrijver wil een MonsterVerse-film zonder mensen maken

'Godzilla vs. Kong'-schrijver wil een MonsterVerse-film zonder mensen maken

Alleen maar titanen die met elkaar vechten?

Max Borenstein, de co-schrijver die achter alle vier de MonsterVerse-films zit, wil een nieuwe film in de franchise zien die zich exclusief focust op de Kaiju. Wat hem betreft zouden menselijke personages helemaal geen rol moeten hebben.

Het MonsterVerse is in 2014 gelanceerd en kwakkelde eigenlijk vanaf de start een beetje. Gelukkig kregen we dit jaar Godzilla vs. Kong te zien, een film die prima ontvangen werd en heel erg goed focustte op de strijd tussen de Kaiju uit de titel.

Minder mensen
Een van de aspecten waar veel commentaar op geleverd werd, is de focus op menselijke personages. Die sneeuwen vaak onder met het grote monstergeweld van de films. Maar vrijwel elke Kaiju-filmmaker worstelt daar wel mee, wat niet gek is gezien de wisseling die de films moeten maken tussen mensen en monsters.

Borenstein denkt nu dat het "buitengewoon" zou zijn om een MonsterVerse-film te maken met maar een minimale hoeveelheid menselijke personages. "Dat is absoluut goed te doen, met een minimaal aantal mensen." Zo kan je volgens hem de "monsters beter karakteriseren" en zelfs uitwerken.

"Ik denk dat het mogelijk is," ging hij verder. "Het zou heel ambitieus zijn. Ik denk ambitieus op een manier dat Mad Max: Fury Road dat was."

NieuwsFilm

meest populair