Nieuwe Netflix-film die al jaren in de maak is wordt uitgesteld

Nieuwe Netflix-film die al jaren in de maak is wordt uitgesteld

De nieuwe film van Guillermo del Toro is uitgesteld.

Al in 2018 kondigden Netflix en regisseur Guillermo del Toro een imponerend nieuw project aan. Del Toro zou een stop-motion film maken op basis van het verhaal van Pinocchio. Maar die lijkt uitgesteld te zijn.

Matt Neglia, van Next Best Picture, laat weten dat Pinocchio uitgesteld is. De film zou dit jaar uitgebracht worden, maar is volgens hem uitgesteld naar 2022. Waarom precies is niet zeker, maar wellicht dat Netflix en Del Toro zijn Oscar-kansen niet onnodig kleiner wilden maken.

Weer uitgesteld
Komende december brengt Del Toro namelijk een nieuwe live-action film uit, Nightmare Alley. Die is gemaakt door Searchlight Pictures en wordt nu al omringd door Oscar-buzz. En dat zou in een ideale situatie ook moeten gelden voor Pinocchio.

Hieronder het bericht van Neglia:



De film speelt zich af tijdens de opkomst van het fascisme in Italië onder Mussolini. Het is een musical-film, met muziek gemaakt door Alexandre Desplat. Verder noemt Netflix het een "verhaal van liefde en ontrouw, terwijl Pinocchio worstelt om te voldoen aan de verwachtingen van zijn vader."

Nieuwkomer Gregory Mann verzorgt de stem van Pinocchio. Acteur Ewan McGregor is te horen als Cricket en David Bradley verzorgt de stem van Gepetto.

NieuwsFilm

meest populair