Geen mannen, maar vrouwen in langverwachte vervolg op superheldenfilm 'Chronicle' (2012)

Geen mannen, maar vrouwen in langverwachte vervolg op superheldenfilm 'Chronicle' (2012)

De sequel zal zich tien jaar na het origineel afspelen.

Herinner je je Chronicle nog? In deze kruising tussen superheldenfilm en found footage uit 2012 krijgen een paar tieners telekinetische krachten, waarmee ze hun pestkoppen kunnen terugpakken. Er wordt al jaren gesproken over een sequel, maar dit werd nooit concreet. Nu lijkt deel 2 er toch te gaan komen en er is een grote verandering op komst.

Het ziet er namelijk naar uit dat de hoofdrolspelers ditmaal vrouwen zullen zijn. Producent John Davis zei er het volgende over:

"De sequel geeft ons de kans om het verhaal op een andere manier te vertellen. We hebben ervoor gekozen om dit vanuit het vrouwelijke perspectief te gaan doen. Het zijn jonge vrouwen die net afgestudeerd zijn, en vervolgens krijgen ze deze krachten. Dat levert een compleet nieuw en interessant verhaal op."

Chronicle 2 speelt zich tien jaar na de eerste film af en de focus zal na al die tijd dan ook op andere zaken liggen, aldus Davis:

"Het speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in Seattle af en de aandacht zal uitgaan naar hoe we omgaan met fake news, echt nieuws en zaken die in de doofpot verdwijnen. Nog interessanter is dat de volgende generatie over deze corrumperende krachten zal beschikken en wat ze ermee gaan doen."

Chronicle lanceerde in 2012 de carrières van Dane Dehaan en Michael B. Jordan. De film leverde wereldwijd ruim 126 miljoen dollar op, met een budget van 12 miljoen. Hieronder vind je de trailer:



NieuwsFilm

meest populair