Het ging een tijd niet zo goed met Kit Harington (Game of Thrones)

Het ging een tijd niet zo goed met Kit Harington (Game of Thrones)

De acteur was zwaar depressief en hoopt met zijn verhaal anderen te inspireren om aan zichzelf te werken.

Kit Harington heeft in een interview met The Sunday Times een boekje opengedaan over zijn mentale gezondheid. Het blijkt de afgelopen jaren niet altijd even goed te zijn gegaan met de Game of Thrones-acteur.

Vooral na het stoppen van Game of Thrones, waarin Harington de rol van Jon Snow speelde, belandde de acteur in een diep dal. "Ik heb dingen tijdens en na die serie meegemaakt die redelijk traumatisch waren, waaronder een alcoholverslaving", vertelt hij.

Voor die alcoholverslaving liet Harington zich in 2019 vrijwillig opnemen in een peperduur afkickcentrum. "Je voelt je slecht en schaamt jezelf, maar je weet dat je het in je hebt om te veranderen", zegt hij over zijn motivatie van destijds om te werken aan zijn problemen.

Had hij in die tijd ook last van depressie? "Ja, natuurlijk. Ik ben door periodes van zware depressie gegaan waarin ik van alles en nog wat wilde doen", vertelt Harington over de meest sombere momenten uit zijn leven.

De 34-jarige acteur hoopt dat hij met zijn openheid over zijn alcoholverslaving en depressie iemand kan helpen.

"Hoewel ik absoluut niet gezien worden als een soort martelaar of iemand die speciaal is, heb ik echt wel wat meegemaakt. Dit is mijn verhaal en als ik door het delen daarvan ook maar een iemand kan helpen, dan is dat top", aldus Harington.

NieuwsFilm

meest populair