Is 'No Time to Die' gedoemd te falen?

Is 'No Time to Die' gedoemd te falen?

Zelfs als de film weer wordt uitgesteld lijkt het verlies te lijden...

De nieuwe James Bond film, werd net zoals de andere nodige projecten, i.v.m. de coronacrisis flink uitgesteld. Nu doet echter het gerucht de ronde dat Daniel Craig's laatste avontuur als 007 in No Time to Die eigenlijk al bijna niet meer kan slagen.

De reden hiervoor is dat de film minstens 900 miljoen dollar moet opbrengen aan de globale box-office om geen verlies te lijden. Geen al te makkelijke taak. Allen Skyfall wist dit te doen, met een wereldwijde opbrengst van maar liefst 1,1 miljard dollar. Spectre haalde het net niet, aangezien deze Bond-film 'maar' met 880 miljoen dollar aan de haal ging.

Bijna onmogelijk
Vanwege het feit dat (naar verluidt) het budget van No Time to Die ongeveer 315 miljoen dollar (en dat is zonder alle marketing- en reclamekosten) bedroeg, lijkt het totale prijskaartje zeker zo'n 450 miljoen dollar te zijn. De film zou dan minstens het dubbele daarvan moeten opbrengen om winst te maken, aangezien 50 procent van de box-officeopbrengsten naar bioscoopuitbaters gaat.

De coronacrisis zal hoogstwaarschijnlijk echter roet in het eten gooien. Sinds de pandemie bracht nog geen enkele film wereldwijd 900 miljoen dollar op. F9 kwam nog het dichtst in de buurt, met 642 miljoen dollar.

Wéér uitgesteld?
Vermoedelijk zal de James Bond film daarom opnieuw worden uitgesteld naar 2022. Dit lijkt een veiligere optie, en ook tamelijk logisch, aangezien de Bond-franchise dan zijn 60e verjaardag viert. De hoop is dan ook dat de bioscopen weer op volle toeren mogen en kunnen draaien...

NieuwsFilm

meest populair