'Avatar'-ster Stephen Lang heeft goed nieuws over de vervolgfilms van James Cameron

'Avatar'-ster Stephen Lang heeft goed nieuws over de vervolgfilms van James Cameron

Het werk aan Avatar 2 en 3 zit er voor hem op.

Acteur Stephen Lang is nu officieel klaar met zijn deel van de opnames van Avatar 2. Lang is een van de acteurs die in de originele film speelde en vervolgens terug mocht keren voor de vier geplande vervolgen. Twee daarvan zijn nu opgenomen en voor de acteurs bijna klaar.

Lang speelde de rol van de moreel nogal discutabele Miles Quaritch. Hij kwam om het leven in de eerste film, maar kon toch terugkeren voor meerdere vervolgen. Hoe precies is nog niet bekend, dus voorlopig kunnen we enkel gissen.

Helemaal klaar
De opnames van Avatar 2 werden al in september 2020 afgerond. Intussen werkt Cameron vanuit Nieuw-Zeeland door aan de vervolgfilms, maar een van de acteurs is nu klaar met twee van de drie films.

Recent sprak Stephen Lang met Entertainment Weekly en tijdens dat interview vertelde hij klaar te zijn met in elk geval de twee huidige vervolgen.

"Vorige week had ik nog contact met Nieuw-Zeeland, met mijn regisseur en alles ziet er goed uit. Hij is hard aan het werk. Mijn acteerwerk aan zowel Avatar 2 en 3 is compleet en misschien dat ik nog een zinnetje tekst moet regelen, maar over het geheel genomen ben ik klaar."

Daarmee begint nu de post-productie, maar volgens Lang is het "eigenlijk het maken van de film. Cameron heeft zo'n mooi universum bedacht. De partners die wij hebben, de mensen die met hem werken, zijn zo toegewijd aan de visie die erachter zit en brengen zoveel mee. Van de acteurs tot de cateraars, iedereen die meewerkt."

NieuwsFilm

meest populair