Michael B. Jordan in trailer van nieuwe Denzel Washington-film 'A Journal for Jordan'

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Wouter Drummen 12 augustus 2021 15:14 in Video
De trailer voor Denzel Washingtons aankomende A Journal for Jordan staat online. Hierin is Michael B. Jordan te zien als soldaat en vader, 1st Sgt. Charles Monroe-King.

De acteur heeft de laatste jaren de rollen voor het oprapen. Hij is zeer populair en wist dan ook de hoofdrol te bemachtigen in de nieuwe film van Washington, die eveneens voornamelijk bekend is als acteur, maar ook als regisseur zo nu en dan hoge ogen weet te gooien. Denk bijvoorbeeld aan Antwone Fischer en Fences.

Verhaal
A Journal for Jordan is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een soldaat die tijdens zijn dienst in Irak tientallen brieven voor zijn zoontje Jordan schreef, met o.a. advies en levenslessen. Jordan heeft zijn vader echter nooit goed gekend, aangezien hij tijdens een gevecht in Irak op tragische wijze om het leven kwam.

Zijn verloofde, Dana Canedy, besloot vervolgens zijn brieven uit te brengen in een boek, dat een groot succes werd. Washington wilde het dan ook al een tijdje verfilmen. De trailer van de film, die heen en weer gaat tussen intieme en gelukkige familiemomenten tot schokkende oorlogsscènes, is hieronder te zien.Cast
Het script werd behalve Washington geschreven door Virgil Williams, voornamelijk bekend van zijn Oscargenomineerde werk aan Mudbound. Een andere belangrijke rol in de film wordt vertolkt door Chanté Adams, die in de huid kruipt van Canedy. De film zal deze kerst in de bioscoop te zien zijn.

NieuwsFilm