A Journal for Jordan
Verenigde Staten

'A Journal for Jordan' volgt het leven van sergeant Charles Monroe King. Als militair gestationeerd in Irak besluit hij een dagboek bij te houden voor zijn zoontje. Hierin probeert hij hem goede raad te geven over hoe op te groeien zonder de aanwezigheid van zijn vader.

Regie
Denzel Washington
Cast
Tamara Tunie, Doris McCarthy, Robert Wisdom, Michael B. Jordan, Susan Pourfar, Vanessa Aspillaga, Johnny M. Wu, Joey Brooks, Chanté Adams, Vincent Tumeo, Jalon Christian, Cleveland Berto, Lauren Yaffe, Spencer Squire, Samuel Caleb Walker, John-Deric Mitchell.
Release
10.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Denzel Washington | Scenario: Virgil Williams | Cast: Michael B. Jordan (Charles King), Chanté Adams (Dana Canedy), Jalon Christian (Jordan), Robert Wisdom (Sergeant T.J. Canedy), Tamara Tunie (Penny Canedy), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2021

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van eerste sergeant Charles Monroe King, zo laat de introtekst van A Journal for Jordan weten. Dat is een heldenverhaal over een man die er voor zijn soldaten is en zielsveel van zijn vrouw en kind houdt. Een romantisch drama met een hartverscheurend einde dat laat zien hoe een zoon om moet gaan met de afwezigheid van zijn vader.

De film is echter zo bezig is met het vertellen van dit verhaal dat de mensen van vlees en bloed worden gevangen in simpele clichés, waarmee hen alle diepgang wordt ontzegd. Michael B. Jordan weet een zeer sympathieke man neer te zetten die gevangen zit tussen zijn liefde voor de mannen die hij traint en zijn familie. Chanté Adams geeft de kijker een glimp van de interessante journaliste die in haar zit. Helaas weet de film deze sterke kanten niet te benutten en probeert het script dusdanig veel te vertellen dat niets goed uit de verf komt.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

A Journal for Jordan Nieuwsberichten