Revival van de 'Alien'-franchise laat nog wel even op zich wachten

Revival van de 'Alien'-franchise laat nog wel even op zich wachten

De serie rond Alien komt voorlopig niet op tv.

Sinds 2017 vonden er allerlei ontwikkelingen plaats rond de Alien-franchise. Zo werkte Neill Blomkamp enige tijd aan een vijfde deel, maar dat kwam er niet. Nu mag Noah Hawley een serie ontwikkelen.

Die serie lijkt echter nog wel even op zich te laten wachten. De verwachting van televisiezender FX is dat de serie in de loop van 2023 te zien zal zijn. We moeten dus nog even geduld hebben.

Meerdere richtingen
Toen de franchise in 1979 gelanceerd werd, draaide deze om de strijd van Ellen Ripley tegen de Xenomorphs. Ripley keerde nog drie keer terug om te strijden tegen de Xenomorph, maar in de prequelfilms van regisseur Ridley Scott gooide men het over een andere boeg.

Ineens werd de oorsprong van de Xenomorphs verkend. We kwamen erachter dat het moordmachines waren, ontwikkeld door de Engineers en geperfectioneerd door de robot David 8. Maar nadat in 2017 de laatste film van Scott uitkwam bleef het enige tijd stil over concrete ontwikkelingen.

Gelukkig hoorden we vorig jaar dat Noah Hawley een serie mocht ontwikkelen en die zal dus, zes jaar na de laatste film, in 2023 te zien zijn op FX. In de serie verkent men voor het eerst de Aarde in de franchise.

NieuwsFilm

meest populair