Komt 'Alien 5' er nog wel of is het hopeloos?

Komt 'Alien 5' er nog wel of is het hopeloos?

Maker Neill Blomkamp vertelt of we nog iets kunnen verwachten.

Enige tijd werkte Neill Blomkamp aan een eigen Alien-film met Sigourney Weaver wederom in de hoofdrol. Maar toen regisseur Ridley Scott terugkeerde naar de franchise en Disney besloot 20th Century Fox over te kopen, werd de productie stilgelegd.

Blomkamp twijfelde toen al openlijk of zijn film er nog wel zou komen. Maar toen Disney begon met de ontwikkeling van een Alien-serie voor op Hulu, ontstond er weer hoop. Wellicht dat er toch nog leven in de franchise zou zitten. Toch denkt Blomkamp niet dat zijn film er snel zal komen.

Helemaal dood?
"Nee, ik zou denken van niet," bevestigde Blomkamp tijdens een interview met ComicBook.com. "Ik zou niet zeggen dat er niets uit komt. Maar wie weet. Op dit moment denk ik dat het project gewoon dood is."

In de jaren sinds Blomkamp het project maakte, heeft hij onder meer concept art vrijgegeven evenals wat verwijzingen naar het mogelijke verhaal. De regisseur vindt het sindsdien ook niet meer het beste idee om voor een grote studio te werken.

"Ik voel altijd een beetje scepsis, en heb de indruk dat ik er ook echt op die manier naar moet kijken. Mijn instinct is vooral dat ik aan mijn eigen materiaal moet werken. Maar als iemand langskomt met iets geweldigs, wil ik er natuurlijk naar kijken."

NieuwsFilm

meest populair