Marvel-baas Kevin Feige reageert op de controverse rond 'Shang-Chi' in China

Marvel-baas Kevin Feige reageert op de controverse rond 'Shang-Chi' in China

De film ligt niet overal even goed...

De Chinese box office is op dit moment behoorlijk belangrijk voor Hollywood. De box office herstelde namelijk sneller dan veel andere bioscoopsectoren, maar tegelijk kwamen er nauwelijks Amerikaanse films in de bioscopen uit daar.

Op papier lijkt Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings wel de juiste kaarten te hebben om in het land uit te komen, en daar ook een succes te zijn. Maar de kritiek is niet mals. Zo kreeg de eerste trailer flink wat commentaar omdat de acteurs vooral opgroeiden in de Verenigde Staten en in Canada. En heel wat mensen in China leveren commentaar op 't personage The Mandarin, die volgens de kritiek gebaseerd is op stereotypen.

Kritiek tegemoet komen
Marvel-baas Kevin Feige vertelde in een nieuw interview dat de studio z'n best doet om mensen van over heel de wereld tegemoet te komen. Daarbij richtte hij zich op de kritiek rond The Mandarin (wiens verhaal gebaseerd lijkt op dat van Fu Manchu, in sommige comics de vader van Shang-Chi).

"Het is waar dat in de vroege comics, Fu Manchu onderdeel van het verhaal was. Fu Manchu is geen Marvel-personage, geen personage dat we ooit willen hebben in eigendom en iemand die jaren geleden veranderd werd in de comics. We hebben dan ook nooit de intentie gehad om hem in de film te hebben," aldus Feige.

"Fu Manchu zit niet in de film, in welke vorm dan ook. Ik vind het belangrijk dat mensen dat weten en begrijpen, en dat als ze de film zien, ze het bewijs krijgen. En de film is dat ook wel, want het is zo'n beledigend figuur die we nooit hadden willen gebruiken."

"Shang-Chi's vader is een nieuw personage, bedacht voor deze film en zijn naam is Wenwu en het meest opwindende is dat hij gespeeld wordt door een van de beste acteurs ter wereld, Tony Leung."

NieuwsFilm

meest populair