$500 miljoen-score 'Black Widow' houdt ruzie Scarlett Johansson en Disney niet tegen

$500 miljoen-score 'Black Widow' houdt ruzie Scarlett Johansson en Disney niet tegen

Het geruzie over geld gaat verder.

Alweer even geleden werd bekend dat Scarlett Johansson een rechtszaak gaat beginnen tegen Disney nadat werd besloten de Marvel-film Black Widow zowel in de bioscopen als op Disney+ uit te brengen. De inzet: miljoenen euro's.

De situatie wordt ook publiekelijk uitgevochten met reacties over en weer. Nu wordt bekend dat Disney de zaak achter gesloten deuren wil afhandelen. Hiervoor heeft Disney een aanvraag ingediend. Ook zegt de studio dat het allemaal wel meevalt hoe zwak de film heeft gescoord en dat Scarjo ook over de opbrengst via Disney+ haar bonusdeel krijgt.

Zo staat Black Widow op dit moment op circa $367 miljoen wereldwijd en er werd zo'n $125 miljoen opgehaald via Disney+. Dit brengt het totaal uiteindelijk op ruim $500 miljoen. Rekening houdend met de pandemie is dat zeker geen zwakke score te noemen.

De opbrengst - die maar beperkt één op één te vergelijken is met de box office-scores in de franchise - is volgens Disney "beter dan vele andere Marvel Cinematic Universe-films, waaronder Thor: The Dark World, Ant-Man, Ant-Man and the Wasp en Guardians of the Galaxy."

Achter gesloten deuren?
"Na aanvankelijk te hebben gereageerd op deze rechtszaak met een vrouwonvriendelijke aanval op Scarlett Johansson, probeert Disney nu, voorspelbaar, zijn wangedrag te verbergen in een vertrouwelijke arbitrage," luidt de reactie op de aanvraag van Disney.

"Waarom is Disney zo bang om deze zaak in het openbaar te procederen? Omdat Disney weet dat Marvels belofte om Black Widow een reguliere bioscooprelease te geven 'zoals zijn andere films' alles te maken heeft met dat Disney de box office niet zou kannibaliseren om Disney+ abonnementen te verkopen," vervolgt de reactie. "Toch is dat precies wat er is gebeurd - en we kijken ernaar uit om het overweldigende bewijs te presenteren."

NieuwsFilm

meest populair