Regisseur wacht niet op akkoord 'Dune 2' en werkt al aan andere film

Regisseur wacht niet op akkoord 'Dune 2' en werkt al aan andere film

Denis Villeneuve werkt aan zijn passieproject.

Op dit moment zijn er twee films in de maak rond de historische persoon Cleopatra. De bekendste lijkt de film van Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins en actrice Gal Gadot te zijn. Maar ook Denis Villeneuve wil Cleopatra al jaren naar het witte doek brengen.

In gesprek met het Franstalige Radio Canada geeft Villeneuve aan dat hij zich nu focust op zijn Cleopatra, ondanks dat het tweede deel van Dune wel "prioriteit" krijgt als deze wordt goed gekeurd.

Cleopatra is passieproject van Villeneuve
"Ik probeer mezelf er niet teveel op vast te pinnen. Ik ga redelijk mijn eigen gang. Ik probeer aan één project tegelijk te werken. Het tweede deel van Dune krijgt wel prioriteit, maar ik werk nu aan een film over het leven van Cleopatra, een project dat me al heel lang bezighoudt," zei Villeneuve.

"Het is een project dat ik tien jaar geleden niet had durven oppakken, maar doordat ik nu de technische kennis heb kan ik de film maken waar ik van droom," vertelde de Canadese filmmaker.

In 1963 verscheen al eens een Cleopatra-film van regisseur en schrijver Joseph L. Mankiewicz, waarin wijlen Elizabeth Taylor de titelrol speelde. Koningin Cleopatra uit het oude Egypte leefde van januari 69 v.Chr. tot 12 augustus 30 v.Chr.

NieuwsFilm

meest populair