Boba Fett's ruimteschip de Slave-I krijgt nu officieel een nieuwe naam

Boba Fett's ruimteschip de Slave-I krijgt nu officieel een nieuwe naam

Niet langer de Slave-I, maar de Firespray!

Eerder deze zomer kwamen we erachter dat het ruimteschip van Star Wars-schurk Boba Fett niet meer zijn 'eigen' naam hield. Waar het schip ooit de Slave I heette, werd die naam van een LEGO-verpakking weggehaald.

In juni dit jaar bleek uit de LEGO-set dat ernaar gerefereerd werd met Boba Fett's Starship. Het zorgde voor heel wat gedoe onder fans, die het belachelijk vonden dat zelfs de naam 'slave' niet meer kon. Maar goed, Disney vond het niet meer passend bij een van zijn personages en dus moest het anders. Nu lijkt de nieuwe naam bekend te zijn.

Nieuwe naam
Uit een persbericht die Paolo Villanelli's Bounty Hunter Ship Blueprint Variant Covers aankondigde, blijkt dat het schip nu een nieuwe naam heeft.

Waar het vroeger de Slave I was, heet het schip nu de Firespray.

Hoewel dat misschien een wat verrassende naam lijkt, zit dat in de modelclassificatie van de Slave I. Het is namelijk een Firespray-31-class patrol and attack craft. De nieuwe naam is dus daar op gebaseerd.

In september verschijnt de eerste comic waarin de naam van het schip echt onthuld zal worden, maar we lijken nu dus al te weten hoe 't ruimteschip heet.

NieuwsFilm

meest populair