Sigourney Weaver was helemaal gek op 'Alien 5' van Neill Blomkamp

Sigourney Weaver was helemaal gek op 'Alien 5' van Neill Blomkamp

Maar de kans dat de film er ooit komt is nihil.

Regisseur Neill Blomkamp vertelde in een interview dat Sigourney Weaver dolblij werd van zijn idee voor een vijfde Alien-film. Hij zou de film eigenlijk maken, tot Ridley Scott aan de slag ging met een prequel.

Volgens Blomkamp had dat ook te maken met de reactie van Scott op zijn film Chappie. Alien 5 werd in februari 2015 aangekondigd en krap een maand later kwam Chappie uit in de bioscoop. In oktober werd de nieuwe Alien-film plotseling geannuleerd.

Dolblij met de film
Tijdens een interview met The Guardian, vertelde Blomkamp dat hij echt geraakt was voor het annuleren van het project. Hij voelde zich "slecht voor Sigourney, omdat zij die film echt helemaal zag zitten".

Ook voegde hij toe dat het "een kans was om nog een film te maken met Sigourney op een manier die misschien wel mensen had geboden wat ze echt verwacht hadden van een Alien-vervolg."

"Wat niet logisch is, is dat voor mijn gevoel dit precies is wat het publiek wilde. Dus het is vreemd omdat Fox geld nooit af zou wijzen." Nou, dat deed men uiteindelijk dus wel en sinds de overname van Fox door Disney rond is, lijkt de kans klein dat we snel alsnog deze film krijgen.

NieuwsFilm

meest populair