Antoine Fuqua mocht niet op de set staan van zijn eigen film 'The Guilty' met o.a. Jake Gyllenhaal

Antoine Fuqua mocht niet op de set staan van zijn eigen film 'The Guilty' met o.a. Jake Gyllenhaal

Corona gooide weer eens roet in het eten...

Vanwege de coronacrisis hebben heel wat producties lange tijd stilgelegen en het is nog steeds niet makkelijk. Dat laat regisseur Antoine Fuqua nu weten.

Fuqua, o.a. bekend van Training Day, maakt samen met Jake Gyllenhaal The Guilty, een remake van de Deense thriller Den Skyldige. Eerder deze week verschenen de eerste kiekjes van het project. Het had echter niet veel gescheeld of de regisseur had zijn film helemaal niet kunnen maken.

Plan B
Tijdens een recent interview liet Fuqua zich uit over de lastige situatie. 48 uur voor de opnames werd iemand van de crew positief getest. Ondanks het feit dat de regisseur zelf (elke dag) negatief testte, mocht hij volgens het strikte beleid niet op de set van zijn eigen film aanwezig zijn. Heel even leek het erop dat stekker eruit werd getrokken, maar samen met Gyllenhaal bedacht Fuqua een plantje.

''We besloten om een bestelwagen uit te rusten met schermen en nabij de set te parkeren'' begint de acteur. ''Na elke take van 25 minuten spraken we elkaar via FaceTime. Antoine gaf me regieaanwijzingen, ik noteerde ze en we draaiden nog een take. We hebben elkaar tijdens de gehele shoot nooit echt 'face-to-face' gezien''.

Zo gaat Fuqua verder door te zeggen: ''Ik moest de set en de voornaamste camera's kunnen zien. Daarnaast moest ik natuurlijk met mijn acteurs kunnen communiceren. Dat ging via Zoom, of via telefoon als het om een privégesprek ging. Ik heb het nauwe contact met mijn crew echt gemist, maar iedereen droeg zijn steentje bij en we hebben een oplossing gevonden''. Gelukkig hebben de opnames wel maar slecht 11 dagen geduurd!

Cast & crew
Het is alweer de tweede samenwerking tussen Gyllenhaal en Fuqua. De twee maakten namelijk al eerder Southpaw. The Guilty heeft eveneens rollen voor Vivien Lyra Blair, Ethan Hawke, Peter Sarsgaard, Paul Dano en Riley Keough. Het script werd verzorgd door Nic Pizzolatto (True Detective).

In The Guilty speelt Gyllenhaal een voormalige politieagent. die in een callcenter van de Amerikaanse nooddienst 911 werkt. Op een dag krijgt hij een oproep krijgt van een ontvoerde vrouw, waardoor hij in een ingewikkeld conflict terecht komt... De film staat gepland voor 1 oktober dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair