'Solo: A Star Wars Story'-actrice is boos over het lot van haar personage

Thandiwe Newton vindt het maar niets dat haar personage dood ging.

Actrice Thandiwe Newton speelt een van de hoofdrollen in de film Solo: A Star Wars Story. Ze was te zien als Val, een personage dat het einde niet levend haalt. Volgens Newton was het oorspronkelijk niet de bedoeling dat ze op die manier om het leven zou komen.

De film werd geteisterd door problemen tijdens de productie. Uiteindelijk nam Ron Howard zelfs de regie over, waarna hij grote delen opnieuw moest opnemen. Ondanks positieve recensies, stelde de release behoorlijk teleur aan de box-office, en waren de gevolgen van de heropnames duidelijk te zien.

Niet doodgaan
Thandiwe Newton schreef geschiedenis als het eerste vrouwelijke zwarte personage in een hoofdrol. Helaas werd ze vrij bruut gedood, wat niet altijd het plan blijkt te zijn geweest.

Newton sprak met de site Inverse en bevestigde dat Val in het script een ander lot had. "Ik voelde mij teleurgesteld omdat mijn personage werd gedood. In het scenario was dat niet het geval, maar tijdens de opnames gebeurde dat."

"Het had meer te doen met de tijd die we hadden om de scènes te filmen. Het was veel gemakkelijker om mij te laten doodgaan, dan het was om mij in het vacuüm van de ruimte te laten vallen zodat ik terug zou kunnen keren."

Oorspronkelijk was dat laatste de bedoeling. "Na de explosie zou je dus niet weten waar ze heen was, zodat ik op een ander punt terug kon keren. Maar toen we aan het filmen waren, kwam het erop neer dat het een te grote scène was om op te nemen en dus bliezen ze mij gewoon op en was ik klaar."

Dat vond Newton een grote fout. "Niet vanwege mij, ook niet omdat ik terug wilde keren. Maar wel omdat je de eerste zwarte vrouw die echt een rol in een Star Wars-film heeft niet moet doden."

NieuwsFilm

meest populair