Het Marvel-universum onthult hoe de Avengers uiteindelijk vervangen gaan worden

Het Marvel-universum onthult hoe de Avengers uiteindelijk vervangen gaan worden

De oorspronkelijke Avengers worden straks vervangen. Maar hoe?

Marvel-serie What If...? heeft mogelijk een hint gegeven naar de manier waarop de oorspronkelijke Avengers vervangen zullen worden in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Zoals het er nu voorstaat, zijn er nog maar drie helden over van het oorspronkelijke team dat we in 2012 zagen: Hulk, Thor en Hawkeye. We namen immers al afscheid van Iron Man, Black Widow en Captain America. De vraag is nu of de Avengers klaar zijn of dat zich weer opnieuw verzamelen in de toekomst.

Terugkerende Avengers
In de derde aflevering van What If...? had Nick Fury een drukke week. Hij wilde zijn Avengers gaan verzamelen, maar in dit alternatieve universum waren alle kandidaten voor het Avengers Initiative vermoord voordat ze de kans kregen om zich te verzamelen.

De moordenaar werd gevonden en gearresteerd (Hank Pym, die wraak wilde voor de dood van dochter Hope) en de wereld werd overgenomen door King Loki en de legers van Asgard.

Tegen het einde van de aflevering, sprak Fury met Agent Coulson, terwijl ze de kisten bekeken van de helden die deel hadden moeten worden van iets groters. Maar Fury maakt duidelijk dat het idee van het Avengers Initiative niet meer was dan dat: een idee.

Een idee dat verdergaat dan een enkel team en een specifieke verzameling van helden. "De Avengers waren altijd meer dan een team. Ze waren een idee. De bevestiging van de behoefte van de mensheid om te geloven dat we in onze duisterste momenten onze helden zullen vinden."

En dus zoekt Fury aan het einde van de aflevering nieuwe Avengers. Het is daarmee eigenlijk wel duidelijk dat de Avengers als individuen er niet toe doen. Ze komen samen op de momenten dat het nodig is.

NieuwsFilm

meest populair