De reden waarom Lilly Wachowksi niks te maken wil hebben met 'The Matrix Resurrections'

De reden waarom Lilly Wachowksi niks te maken wil hebben met 'The Matrix Resurrections'

Deze keer staat haar zus er alleen voor.

Lilly Wachowski werd dankzij de originele Matrix-trilogie, samen met haar zus Lana, wereldberoemd. Ze keert echter niet terug voor het vierde deel, The Matrix Resurrections. Ze legt nu uit waarom.

Het werd al een tijd geleden aangekondigd dat alleen Lana aan de slag zou gaan met de vierde Matrix-film. Lilly liet eerder weten al niet mee te zullen werken omdat ze haar buik vol heeft van het Hollywoodstudiosysteem, maar ze heeft nog andere goede redenen.

Reactie
Tijdens een recent interview liet Lilly zich erover uit: "Het idee om 'terug te gaan' en iets te doen dat ik al gedaan heb, trok me gewoon niet aan. Maar ik moet zeggen dat mijn beslissing ook gemotiveerd was door mijn outing als transgender en de dood van mijn ouders..."

"Ik heb dat niet allemaal doorgemaakt om daarna weer oude paden te betreden. Als ik mee had gewerkt aan het vierde deel, zou het voor mij teveel aanvoelen alsof ik weer de draad van mijn oude leven zou oppikken. Dat wil simpelweg gewoon niet."

Samenwerking
Ook na de Matrix-films hebben de zussen niet stilgezeten. Zo maakten ze o.a. Cloud Atlas en Jupiter Ascending en werkten ze mee aan V for Vendetta. Toch lijkt het erop dat ze misschien nooit meer samen zullen werken.

Lilly zegt namelijk dat ze niet meer met Lana heeft gesproken sinds The Matrix Resurrections werd ingeblikt. Ook weet ze niet of ze in de toekomst nog eens de handen ineen zullen slaan voor een nieuw project.

NieuwsFilm

meest populair