Release 'Wonder Woman 1984' op HBO Max was simpelweg hartverscheurend

Release 'Wonder Woman 1984' op HBO Max was simpelweg hartverscheurend

Patty Jenkins baalt er nog altijd van.

Patty Jenkins is geenszins tevreden met het besluit van Warner Bros. om Wonder Woman 1984 tegelijk in de bioscoop en op streamingdienst HBO Max uit te brengen.

De film zou oorspronkelijk in juni 2020 in de bioscoop te zien zijn, maar werd net als zoveel andere producties flink uitgesteld door het coronavirus. Na twee keer een uitgestelde release, kwam de film uiteindelijk in de kerstperiode van 2020 uit.

Hybride release
Wonder Woman 1984 werd tegelijk uitgebracht in de bioscoop en op streamingdienst HBO Max. Gezien het aantal gesloten bioscopen beleefde de film met 16,7 miljoen dollar in de Verenigde Staten een redelijk openingsweekend. Het was op moment zelfs de beste opening voor een film tijdens de pandemie.

Echter, dat de film tegelijk op HBO Max uitkwam, eiste zo zijn tol aan de box-office. De bioscoopopbrengst kwam namelijk uit op 46 miljoen dollar in de Verenigde Staten en 166 miljoen dollar in buitenlandse bioscopen. Een flinke tegenslag voor Jenkins, die uitgesproken tegenstander blijkt te zijn van hybride releases:

"Het was de beste keuze van een rits slechte keuzes op dat moment, maar een hartverscheurende ervaring. Het was slecht voor de film. Ik denk niet dat de ervaring hetzelfde is op streaming. Nooit niet. Ik ben geen fan van hybride releases en hoop ze altijd te kunnen vermijden."

NieuwsFilm

meest populair