Huh? Doctor Strange zit niet in de trailer van 'Spider-Man: No Way Home'?

Dat is pas een opvallend gerucht!

Deze week bracht dan eindelijk na lang wachten de eerste trailer van Spider-Man: No Way Home. In die trailer zien we dat Doctor Strange verantwoordelijk is voor het in gang zetten van het bizarre plot rond het multiversum.

Spider-Man vraagt hem namelijk te helpen en de wereld te laten vergeten dat zijn echte identiteit Peter Parker is. Een verzoek dat Strange inwilligt tegen de waarschuwingen van Wong in. Dat was zo opmerkelijk dat al snel gespeculeerd werd dat Doctor Strange een Variant is, en een kwaadaardige versie van zichzelf.

Is het Mephisto?
Spider-Man: No Way Home lijkt een verfilming te worden van de comic One More Day van J. Michael Straczynski. Daarin sluit Peter Parker een overeenkomst met Mephisto om het leven van Aunt May te redden, waardoor hij ineens ook niet meer trouwde met Mary-Jane.

Deze film vormt onderdeel van een trilogie, die begonnen is met de serie WandaVision. Die hintte meermaals naar de aanwezigheid van Mephisto, maar eindigde zo'n beetje met het lied Agatha All Along, waaruit bleek dat er een ander persoon in het spel was.

Maar die serie was slechts het lanceerpunt, Spider-Man: No Way Home is de voortzetting hiervan. Met wat opmerkelijke puntjes rond Strange.

Die is er namelijk bijna niet toe in staat om een spreuk uit te spreken omdat Peter Parker hem meermaals verstoort. Los daarvan is de hele Sanctum Sanctorum opmerkelijk genoeg bedekt met sneeuw en ijs. Dat is vreemd, al heeft in Inferno van Dante de negende cirkel van de hel een bevroren meer.

Koude temperaturen en sneeuw in het Sanctum zouden zo bezien verklaard kunnen worden. Volgens de site Geekosity zijn al deze feiten samen hét bewijs voor een stel verhalen die zij enige tijd geleden naar buiten brachten. Kortom: zit Mephisto in deze film?

NieuwsFilm

meest populair