Eerste recensies 'Candyman': top of flop?

Eerste recensies 'Candyman': top of flop?

De horrorfilm brengt de moordenaar weer terug.

De horrorfilm Candyman laat al een tijd op zich wachten en dit weekend is de film in de Amerikaanse bioscopen in première gegaan. Uiteraard verschenen er de nodige recensies online en deze werden verzameld door Rotten Tomatoes.

De horrorfilm van regisseur Nia DaCosta (Little Woods, The Marvels) is een direct vervolg op het origineel Candyman uit 1992 van regisseur Bernard Rose en schrijver Clive Barker, en de nieuwe film wordt nu erg sterk ontvangen.

Op het moment van schrijven staat de film na 217 recensies op 85 procent op de Tomatometer, met een 7.30 /10 als gemiddelde beoordeling. De fans zijn ook positief: 75% (4 / 5).

De critics consensus luidt als volgt: "Candyman komt met een scherpe, visueel opwindende benadering om verdieping aan te brengen in de mythologie van de franchise - en tussen door wordt het publiek de stuipen op het lijf gejaagd."

Ook in de Nederlandse bioscopen
In Candyman werden de bewoners van de achterstandswijk in Chicago decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken in de spiegel. Nu is hij terug.

Ook in Nederland draait Candyman in de bioscoop. Hieronder zie je de meest recente trailer voor de film van producent Jordan Peele (Get Out, Us).



NieuwsFilm

meest populair