Dit plotpunt van Bond-film 'No Time to Die' moet toch wel nep zijn?

Dit plotpunt van Bond-film 'No Time to Die' moet toch wel nep zijn?

James Bond wordt toch niet nog eens verraden door een geliefde?

Als we afgaan op de trailers voor Bond-film No Time to Die, ontkom je bijna niet aan de indruk dat Madeleine Swann uiteindelijk James Bond verraadt. Maar klopt dat wel?

In de beelden zien we dat James Bond een teruggetrokken en idyllisch leven leidt met Swann in Italië. Een leven dat ruw verstoord wordt door moordenaars. En we zien een verhitte discussie tussen Bond en Madeleine, waarin hij haar een dubbelagent noemt. In de beelden lijkt er ook een connectie tussen haar en de schurk Lyutisfer Safin te zijn. Maar klopt dat wel?

Geen femme fatale
Tijdens de CinemaCon werden de verhalen dat Madeleine Swann een gestoorde femme fatale is ogenschijnlijk eens te meer bevestigd. Een van de moordenaars noemt Swann een dochter van SPECTRE en ze wordt door een ander geroemd om haar 'offer'. Dat biedt wel genoeg aanleiding voor Bond om aan te nemen dat hij verraden is.

Maar eigenlijk zou het, zoals de site Screen Rant terecht schrijft, wel apart zijn als men deze keuze maakt. Want Madelein is neergezet als de tweede vrouw waar Bond echt van houdt, nadat hij eerder echt hield van Vesper Lynd in Casino Royale.

Voor haar dood verraadde Vesper Bond en bleek ze een dubbelspion te zijn die werkte voor Quantum. Als Swann ook tegen Bond gelogen heeft en tegen haar zin in voor SPECTRE zou werken, dan herhaalt de franchise een oude plotlijn uit dezelfde reeks films van Daniel Craig.

Dat Madeleine verbonden is aan Mr. White en zo ook aan Spectre is natuurlijk niet heel gek. Maar de kans lijkt klein dat ze tegen Bond zou samenwerken. Kortom, als de film in op 30 september in de bioscoop draait, hebben we nog veel antwoorden om te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair