Zo rijk is acteur Samuel L. Jackson uit 'Pulp Fiction' en 'The Avengers'

Zo rijk is acteur Samuel L. Jackson uit 'Pulp Fiction' en 'The Avengers'

Samuel L. Jackson is de acteur met de hoogste opbrengt aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Acteur Samuel L. Jackson, ondertussen alweer 72 jaar oud, heeft een neusje voor succesvolle films en filmreeksen. Als zijn cameo's worden meegeteld dan is hij namelijk de 'highest-grossing actor of all time'. Maar hoe rijk is de acteur zelf eigenlijk?

Jackson was in zijn carrière, die startte met de televisieserie Movin' On uit 1976, te zien in vele franchises. Zo was hij Mace Windu in de Star Wars-prequelfilms en speelt hij nog altijd Nick Fury in het Marvel Cinematic Universe.

Maar hij speelt ook in bijna iedere film van Quentin Tarantino en hij is te horen als Frozone in de twee succesvolle Incredibles-animatiefilms van Pixar. En dan zijn er uiteraard nog zijn optredens in onder meer Unbreakable (2000) en Glass (2019), Jurassic Park (1993), Kingsman: The Secret Service (2015) en Kong: Skull Island (2017).

Hoe rijk is Samuel L. Jackson?
Jackson speelde al in tientallen films en series, maar een Oscar won hij nooit. Wel werd hij in 1995 genomineerd voor een Oscar zijn bijrol als Jules Winnfield in Pulp Fiction. En die had hij uiteraard best mogen winnen. Hij won wel de BAFTA. In 2022 zal Jackson de Honorary Award van de Academy krijgen.

En dan de vraag: hoe zit het met het vermogen van Jackson? Volgens meerdere bronnen wordt het vermogen van Jackson geschat op 250 tot 270 miljoen dollar. En dat is toch zeker niet onaardig!

NieuwsFilm

meest populair