Prachtige IMAX-poster 'Dune'

Prachtige IMAX-poster 'Dune'

Nog een dikke twee weken wachten op het sci-fi spektakel van het jaar!

De release van Dune laat nog maar twee weken op zich wachten, en sci-fi fans wereldwijd kunnen niet wachten om te zien hoe Denis Villeneuve de gelijknamige literaire klassieker heeft verfilmd. Een speciale IMAX-poster voor Dune heeft nu zijn weg online gevonden. Het resultaat kun je hieronder bekijken.

Op de poster staat Paul Atreides (Timothée Chalamet) centraal. We zien hem in zijn 'stillsuit' door de eindeloze woestijn van de planeet Arrakis wandelen.

Chalamet wordt in de film ondersteund door een duizelingwekkende cast die bestaat uit namen als Zendaya (als Chani), Rebecca Ferguson (als Lady Jessica), Oscar Isaac (als Duke Leto Atreides), Josh Brolin (als Gurney Halleck), Jason Momoa (als Duncan Idaho), Stellan Skarsgard (als Baron Harkonnen), Javier Bardem (als Stilgar) en Charlotte Rampling (als Gaius Helen Mohiam).

De eerder genoemde Brolin had onlangs een kans om de voltooide film te zien en was vol lof over het eindresultaat:

"Ze hebben ons de film laten zien toen hij eindelijk klaar was. Ik kan je zeggen dat het een meesterwerk is. Het is een waar filmisch meesterwerk. Hoe Denis al die personages tijd geeft in de film en daarbij ook een heel verhaal eer aandoet, is fenomenaal. En dan de belichting van Greg Fraser, met wie ik een boek heb samengesteld met foto's achter de schermen en mijn dagboek. Alles kwam op de juiste manier bij elkaar. Het is een beetje als bij No Country For Old Men. Je had het gevoel dat je aan iets geweldigs werkte, maar pas als het af is weet je hoe fantastisch het resultaat is."

Dune draait vanaf 16 september in de Nederlandse bioscopen.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair