Het Marvel-universum heeft een nog grotere oorlog gehad dan die in 'Avengers: Endgame'

Het Marvel-universum heeft een nog grotere oorlog gehad dan die in 'Avengers: Endgame'

De serie What If...? hint daarnaar.

Het Marvel Cinematic Universe hint nu op een wel heel grote oorlog, groter nog dan de strijd om de Infinity Stones en de invasie van Thanos op Aarde. Dat blijkt uit de serie What If...?, dat afgelopen woensdag zijn derde aflevering vrijgaf.

Tot nu toe zit het Marvel-universum natuurlijk al vol met grote gebeurtenissen en een toenemend aantal crossovers. De Battle of New York was de eerste, waarna de korte Age of Ultron kwam, een Civil War, de Infinity War en daarna het Endgame tegen Thanos.

Gigantische oorlog
De mogelijkheden voor de volgende crossover lijken eindeloos. Maar de serie What If...? laat zien dat in een van de tijdlijnen er al een hele grote invasie plaatsvond.

Aan het einde van de derde aflevering krijgt Loki zijn troon. Dat zet een grotere oorlog dan de Infinity Saga op, omdat de invasie van Loki de helden van het MCU verenigt met hun schurkachtige vijanden. Ook zijn er nieuwe facties die in het Marvel-universum al uitgeschakeld waren tegen de tijd dat de Black Order aankwam in New York.

Het leger van Loki is krachtiger dan de legers die Thanos met zich meenam om de Aarde te veroveren, maar de vijanden zijn ook talrijker. Zo zal Loki het moeten opnemen tegen Odin, waarmee Gungnir (het meest machtige wapen van het MCU) ook in het spel komt. Dan is er het leger van Thanos waar Loki mee moet vechten (die zoekt namelijk nog altijd naar de Infinity Stones), de nieuwe Avengers (aangevoerd door Captain Marvel en Captain America).

Maar dat is niet alles, want het leger van Wakanda is nog altijd gigantisch (en niet gehalveerd door Thanos), en de Ancient One en haar Sorcerors strijden nu ook mee. Dat betekent dus dat het leger van Asgard van Loki het op moet nemen tegen een gigantisch ander leger, dat groter is dan wat we zagen vechten in Avengers: Endgame.

NieuwsFilm

meest populair