Thandiwe Newton (Solo: A Star Wars Story) liet rol in superheldenfilm aan zich voorbij gaan

Thandiwe Newton (Solo: A Star Wars Story) liet rol in superheldenfilm aan zich voorbij gaan

Niet erg interessant om een paar minuutjes te spelen en dan meteen het loodje te leggen...

Thandiwe Newton, o.a. bekend van de blockbuster Solo: A Star Wars Story en de HBO-serie Westworld, heeft onthuld dat ze een rol kreeg aangeboden in een superheldenfilm. Hier had ze echter niet veel interesse in.

De reden hiervoor is dat haar personage een moeder was, wiens enige functie in het verhaal was dat ze stierf. Ondanks het feit dat Newton maar wat graag in een superheldenfilm zou willen opduiken, wil ze wel een ietwat grotere en belangrijke rol hebben dan een personage dat enkel en alleen in de film zit om meteen te sterven.

Reactie
Zo zegt de actrice: ''Er zijn heel wat indrukwekkende superheldenfilms, zoals Taika's Thor: Ragnarok. Ik vind het ook geweldig dat de acteurs in die film grenzen willen verleggen, al is dat ook tamelijk logisch, anders zou het maar een saaie boel zijn''.

Wat Newton wel lastig vindt is dat de grote franchises vandaag de dag enkel om geld draaien: ''Het begint wat eentonig te worden. Ik heb echter het gevoel dat er zowel bij het publiek als bij de makers nu vraag is naar superheldenfilms met meer inhoud.''

Agenda
Op dit moment is de met een Emmy bekroonde actrice te zien naast Hugh Jackman en Rebecca Ferguson in Reminiscence. Ook heeft ze alweer twee andere filmprojecten op haar agenda staan.

NieuwsFilm

meest populair