Scarlett Johansson krijgt steun uit onverwachte en sterke hoek in haar strijd tegen Disney en royalty's rond 'Black Widow'

Scarlett Johansson krijgt steun uit onverwachte en sterke hoek in haar strijd tegen Disney en royalty's rond 'Black Widow'

Ook de schrijvers van Disney steunen haar.

Eerder dit jaar besloot een hele rits schrijvers zich te verzamelen in de Disney Must Pay Task Force. Die actie kwam voort uit een publieke onenigheid die tussen de studio en Star Wars- en Alien-schrijver Alan Dean Foster speelde.

Nu besluit het collectief ook Scarlett Johansson te ondersteunen in haar strijd tegen Disney rond de online release van Marvel-film Black Widow. Johansson besloot Disney voor de rechter te slepen toen de studio besloot de film op Disney+ uit te brengen, en stelt dat ze daardoor te weinig royalty's krijgt.

Publiekelijke strijd
De strijd wordt publiekelijk uitgevochten. Disney beschuldigde de actrice ervan om gevoelloos om te gaan met de gevolgen van de coronapandemie en de grote impact die dat had op The Mouse House. Bovendien probeert Disney de zaak achter gesloten deuren uit te vechten.

Hoewel Disney dat graag wil, groeit de steun voor Johansson. "De #DisneyMustPay Joint Task Force roept Disney op om het professionele en artistieke werk van mevrouw Scarlett Johansson aan de film Black Widow te respecteren. De eerste manier om dat te doen, is door haar fatsoenlijk te betalen en geen onethische contractuele manoeuvres te gebruiken om dat te vermijden. Dit is niet de eerste keer dat de Task Force heeft gezien hoe Disney contractueel taalgebruik probeert te misbruiken."

De groep weet best veel resultaten te bereiken. Zo is er een schikking met Foster bereikt en besloot Boom Studios (dat de licentie van Buffy-comics van Disney kocht in 2019) de groep te ondersteunen bij bemiddeling met Disney over royalty's.

NieuwsFilm

meest populair